Politika

AKP'li isim: Erdoğan ve Bahçeli seçim kabinesi kurmakta hemfikir

"Sönük bulunan kabinede Sonbahar gelmeden en az üç değişiklik olacak"

09 Haziran 2022 13:36

Halk TV yazarı Can Coşkun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, eski AKP'li milletvekilinin "seçim kabinesi kurmakta hemfikir" olduğuna yönelik sözlerini aktardı. 

Coşkun, bugünkü yazısında, iktidar kulislerinde Erdoğan'ın kendi adaylık sürecinden öte kabineye dair planlarına yoğunlaştığının konuşulduğunu yazdı.

Coşkun, "önümüzdeki aylarda Gelecek Partisi'ne katılması neredeyse kesin olmakla birlikte halen AKP'de siyaset yapan eski milletvekili"nin şu sözlerini aktardı:

"Sayın Erdoğan kafasında yeni kabineyi kurdu. Millet İttifakı'na adayı açıklatıp, değişmiş kabinesiyle seçim ilanı yapmak isteyecek. Bahçeli'ye yaptığı son ziyaret, harekattan ziyade kabine sohbetiydi. İki lider seçim kabinesi kurmakta hemfikir. Sönük bulunan kabinede Sonbahar gelmeden en az üç değişiklik olacak."

Coşkun, Af Talebi kitabında da konuşan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı kadrolarından bir ismin ise, "Ben o kadar kapsamlı bir değişiklik duymadım ama vitrin biraz kötü. Birkaç değişim kaçınılmaz yapılır. Sayın Cumhurbaşkanı seçime ayrı kabine kurmayı hep planlar diye biliyoruz. Tabii bir de herkes ekonomi kısmına bakacak. Bu Bakan bey ile gidilemeyeceği son söylemlerinden belli. Bir teknokrat isim davet edilecek. Kabul ettirilebilirse..." dediğini aktardı. 

Coşkun, "Siyaset dışından isimleri bakanlık koltuğuna çekme pazarlıkları şimdiden başlamış. Ekonomi yönetimi başat hedef..." yorumunu yaptı.


CHP’den Erdoğan’ın adaylığını ilan etmesine ilk yorum: Kaybedeceği bir seçime adaylığını açıkladı

Babacan: 6'lı masada bugüne kadar cumhurbaşkanı adayı ismi konuşulmadı; aday seçimlere yakın açıklanacak

Davutoğlu: Doğu Perinçek'i dümene, Devlet Bahçeli'yi başköşeye oturttular

Türk Eczacıları Birliği: Kamu eczacılarının görmezden gelinmesi haksızlıktır

Akşener: Kılıçdaroğlu'ndan özür diliyorum

Bütün Türkiye'nin internette attığı her adım, yaptığı her arama depolanmış: Yargı "depolama" ile ilgili olarak yürütmeyi durdurmaya gerek görmedi

“Kılıçdaroğlu'nun kimliği, Sünni kesim tarafından bir endişedir” demişti; İyi Parti, Halil Oral'ı disipline sevk etti

Paylaştığınız mesaja dikkat: Tek tıkla 3 yıl hapis

Kabinede revizyon iddiası: İki bakan değişiyor
" />