Gündem

AKP'li Güneş: Karadeniz doğal gazı, Türkiye'ye çok büyük katma değer sağlayacak

11 Ocak 2023 21:07

AKP Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, enerjide dışa bağımlılığı azaltacak olan Karadeniz doğal gazının, Türkiye'ye çok büyük katma değer sağlayacağını söyledi.

Güneş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfinin" Karadeniz'de yapıldığını söyledi. 2,5 yıldır yapılan çalışmanın sonucunda doğal gazın milletin kullanımına sunulmasında son aşamaya gelindiğini ifade eden Güneş, bugün itibarıyla deniz tarafındaki iletim hatlarının tamamının inşaatının bittiği bilgisini verdi.

"Karadeniz doğal gazı, Türkiye'ye çok büyük katma değer sağlayacak"

Deniz tarafında test işlemlerinin yapıldığını vurgulayan Güneş, "Bulunan doğal gazı ulusal doğal gaz iletim sistemine bağlayacak boru hatları da tamamlandı. Enerjide dışa bağımlılığı azaltacak olan Karadeniz doğal gazı, Cumhuriyet tarihinde, 'Türkiye Yüzyılı'nda ülkemize çok büyük katma değer sağlayacak" dedi.

Bölgede ve Filyos'da oluşan gelişmeler kapsamında Karabük-Yenice-Zonguldak hattında trafiğin yoğunlaştığını söyleyen Güneş, "Filyos- Karabük hattı aynı zamanda Anadolu'ya çıkış kapısı durumunda. Bu sebeple ivedilikle Karabük Yenice- Bartın- Filyos hattının bölünmüş yol haline getirilmesi için proje çalışmalarına başlanması Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından talebimiz" ifadelerini kullandı.