Gündem

AKP’li Çamlı: Horolop şorolopu papyonlu Ekrem gibiler için kullanıyorum

“Benim kullandığım bu gibi sözler sipariş ile olmuyor, birden geliyor”

21 Kasım 2019 12:07

 AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında, “İstanbul milli bir zihniyetten alınıp horolop şorolop bir zihniyete teslim edildi” dedi. ‘Horolop şorolop’ ifadesi ‘trend topic’ listesine giren Çamlı, “Literatüre yeni kavramlar katıyorum. Horolop şorolop; hafif adam, günübirlik adam. Horolop şorolopu ben ne için kullanıyorum, papyonlu Ekrem gibiler için. Benim kullandığım bu gibi sözler sipariş ile olmuyor, birden geliyor. ” diye konuştu.

Çamlı, “Horolop şorolop şu; hafif adam, günübirlik adam. Meclis üyesi olmak istiyor mesela, yanınıza gelip namaz kılıyor. Rakı içen adam ile rakı içiyor. İradesi olmayan kendince hedefi olan bu hedef kesinlikle maddidir. Bu bir insan karakteri. Papyonlu Ekrem için geçerli bir söz. Bizim takım sosyal medyada aktif değil karşı tarafta tantanacı, çamuriyetçi ekip var ve bu işte çok mahir. Tiyatrocular da o ekipte daha çok. Ama ben mesajlar alıyorum. ‘İçimizin yağını eritiyorsun. Yetmez’ diyorlar. Dil bilgisi yanlışlarım olabilir, eleştiriliyor. Bunlar tamamen klavye kullanımından, klavyeden kaynaklı hatalar. Mesela şoför deniyor, akla bak, şoför olsam ne olur. Hakir görülecek, aşağılanacak bir şey mi? Ben 54 yaşında bir adamım. Fatih’te doğdum. Erbakan hoca ile komşuluk yaptık. Gençliğimden beri babamın yanında siyasetin içinde büyüdüm. Seçim dönemlerine hazırlanırken, çalışmalar için araba kullandığım da oldu” ifadesini kullandı.

Çamlı şunları söyledi:

“Bizim daha önemli şeyler konuşmamız gerek. Horolop şorolopu ben ne için kullanıyorum; papyonlu Ekrem gibiler için. Mesela Kemal Kılıçdaroğlu öyle değil. O daha farklı. Ekrem’in maksadı belediye başkanı olmak, bir üste yükselmek. Ekrem nereden sinyal alırsa oradan belediye başkanı olur. Horolop şorolop oradan çıktı. Çamur sözüm de öyle. Sosyal medyadan samimi düşüncelerle karşılaşmak isterdim. Tantana yapmadan gerçeği konuşalım, herkes bildiğini söylesin. Ama maalesef sosyal medya bir gayya kutusu. Babam sağ olsaydı ‘trend topik’ olduğumu duysa ‘O nedur da’ derdi.”