Gündem

AKP'li Beyoğlu Belediyesi, millî takım afişinde Ebrar ve Hande'ye yer vermedi; tepkiler üzerine yeni fotoğrafı paylaştı!

03 Eylül 2023 16:24

Filenin Sultanları bugün Avrupa Şampiyonluğu için sahaya çıkıyor. Daha önce de birçok kez hedef alınan milli voleybolcu Ebrar Karakurt ve Hande Baladın, AKP'li Beyoğlu Belediyesi tarafından maç duyurusunun yapıldığı fotoğraftan çıkarıldı. Belediye tepkiler üzerine eski fotoğrafı silip, Ebrar ve Hande'nin olduğu yeni fotoğrafı paylaştı. 

2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yıldız oyuncularından Ebrar Karakurt, bir süredir cinsel yönelimi nedeniyle AKP'ye yakın isimler tarafından hedef gösterilirken; bir kullanıcının "Müslüman Türkler olarak sana tahammül ediyoruz" sözlerine "Boş yapma Abdulhamid" yanıtını vermişti.

Ebrar'ın paylaşımları nedeniyle Osmanlı padişahı Abdulhamid'in hedef alındığını iddia eden bir kesim milli sporcuyu hedef alırken eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek "Atın bunu" ifadesini kullanmıştı.

Ebrar Karakurt'a kritik maç öncesi sosyal medyadan destek mesajları da yağarken AKP'li Beyoğlu Belediyesi Ebrar ve Hande'yi maç yayını duyurusunun afişinin yer aldığı fotoğraftan kaldırdı.

Eski fotoğraf

Belediye tepkiler üzerine yeni fotoğrafı paylaştı: 

Yeni fotoğraf

 

TIKLAYIN | Ebrar Karakurt'tan "Abdülhamid" açıklaması: Konu başka yerlere çekilmeye çalışılıyor