Gündem

AKP'li başkan "Siz yılbaşı kutlayamadınız, ama biz camide cuma namazı kıldık, oh ohh" paylaşımı için özür diledi

AKP Koyulhisar İlçe Başkanı Caner Kara

04 Ocak 2021 08:14

AKP Koyulhisar İlçe Başkanlığı, "Siz meydanlarda toplanıp yılbaşı kutlayamadınız ama biz camide toplanıp Cuma namazı kıldık. Oh ohh" sözlerini içeren paylaşımı için özür diledi ve paylaşımı yapan sosyal medya sorumlusunun işine son verildiğini duyurdu. 

AKP’nin Sivas Koyulhisar İlçe Başkanlığı resmi sosyal medya hesabında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Meclis’teki "Ohh Ohh" sözlerine de atıfta bulunarak "Siz meydanlarda toplanıp yılbaşı kutlayamadınız ama biz camide toplanıp Cuma namazı kıldık. Oh ohh" ifadelerini kullandığı paylaşımı tepki çekti.

Sözcü'nün haberine göre; CHP Koyulhisar İlçe Başkanlığı ifadeleri kınayan bir açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "02.01.2021 tarihinde ilçemizin de isminin yer aldığı bir siyasi parti sosyal medya hesabından; ilçemizin birlik, beraberlik, ve birleştirici kimliği ile uzaktan yakından ilgisi olmayan tamamen ayrıştırıcı ve hedef gösterici bir yaklaşımla ulusal basının da dikkatini çeken bir fotoğraf paylaşımının yapıldığını üzülerek ve hayret içerisinde görerek bu açıklamayı ilçemiz adına yapma gereği hissettik.

Ülkemiz bir demokrasi ve hukuk Cumhuriyetidir! Ülkemizde yaşayan tüm insanların başka bir kimsenin hakkını gasp etmediği sürece özgürce yaşayabilme hakkı vardır. Toplumları veya kişileri din, dil, ırk, mezhep ayrımı yaparak bölmeye çalışmak kimsenin haddi değildir. Kaldı ki kendi siyasi menfaetleri uğruna kendileri hariç, ilçemizde yaşayan hiç bir kimsenin düşüncesini temsil etmeyen basit ve çirkin bir yaklaşımdır."

AKP'li başkandan özür geldi

Tepkilerin ardından paylaşım silindi. AKP Koyulhisar İlçe Başkanı Caner Kara ise kamuoyundan özür diledi. Kara, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "AK Parti Koyulhisar İlçe Başkanlığı sayfamıza yayınlanan paylaşım benim bilgim olmadan, sosyal medya sorumlusu tarafından paylaşılmıştır. Hiçbir zaman böyle bir paylaşımı AK Partimizin ve İlçe Başkanı olarak şahsımın onayladığı bir şey değildir ve olamaz. Bu uygunsuz paylaşımı yapan kişinin görevine son verilmiştir. Yapılan yanlışlıktan dolayı öncelikle Koyulhisar halkımızdan ve tüm kamuoyundan özür diliyorum."