Seçim 2024

AKP'li başkan Hatay Alevilerini hedef aldı

"Bizim içimizde de var Samandağlılar onlara da yazıklar olsun"

03 Nisan 2024 09:42

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimler sonrasında Hatay'ın Hassa ilçesinde belediye başkanı olarak seçilen AKP'li Selahattin Çolak, seçim zaferinin ardından yaptığı konuşmada Alevi vatandaşları hedef alan ifadeler kullandı. Çolak'ın bu sözleri geniş çapta tepkiyle karşılandı.

Seçim sonrası Alevileri hedef gösterdi

Çolak, "Samandağ, Arsuz, Defne blok olarak oraya geçti. Bizim içimizde de var Samandağlılar onlara da yazıklar olsun. Biz milliyetçi, muhafazakar insanlar olarak Samandağ'ın Alevi'si afedersin blok gidiyor neredeyse yüzde 100. Onlarla da yarın bir gün hesaplaşacağız" dedi.

Disipline sevk edildi

AKP İl Başkanı Mustafa Erdoğan, “Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak, Hassa ilçesinde bir konuşma esnasında sarf ettiği ifadeler nedeniyle partimiz tarafından disiplin kuruluna sevk edilmiştir” dedi.

Özür diledi

Tepkiler üzerine, Çolak sosyal medya hesabından bir özür açıklaması yayımladı; "Seçim akşamı Hassa'da gerçekleştirdiğim konuşmada, kasıt dışı sarf ettiğim talihsiz ifadeler nedeniyle büyük üzüntü duyuyorum. Bu sözlerimden ötürü başta Samandağlı hemşerilerim olmak üzere tüm Alevi kardeşlerimden özür diliyorum," ifadelerine yer verdi. Hoşgörü ve kardeşliği siyasetin üstünde tuttuğunu vurgulayan Çolak, "Hatay'ımızın hoşgörü, kardeşlik ve beraberliğe dayalı yapısı her türlü siyasi sonuç ve makamdan daha önemlidir. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak, toplumun her kesimini birliktelik içinde kucaklama ilkesiyle hareket ediyoruz. Bu nedenle, sözlerim sebebiyle oluşan durum için partim ve ittifakımızın tabanından da özür diliyorum" dedi