Gündem

AKP'li Akmeşe'den Edirne Belediyesi'nin SGK borçları için ipotek kararına "israf" suçlaması

İYİ Parti, SGK borcunun taksitlendirilmesi için yapılan olağanüstü toplantıda ipoteklenecek arsalara ret oyu verdi

28 Eylül 2019 12:00

Edirne'nin CHP'li belediyesine bağlı Personel Şirketi, SGK'ya olan faiz dahil toplam 19 milyon 850 bin TL tutarındaki borcunu ödemeyince şirkete haciz geldi. Belediye, söz konusu borçlara karşı kentin en değerli bölgelerindeki 5 arsasını ipotek gösterirken, AKP Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe belediyeyi "israf" yapmakla suçladı.

Edirne Belediye Meclisi'nin 2020-2024 Stratejik Eylem Planı ve Belediye'nin Personel Şirketi SGK borcunun taksitlendirilmesi ile ilgili maddeleri görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Toplantıda, AKP Edirne İl Başkanı Akmeşe, belediyeyi israf yapmakla suçlarken sözlerine şöyle devam etti: 

"Meclisi olağanüstü toplayarak Edirne'nin en kıymetli 5 arsasını SGK'ya teminat olarak gösterdi belediye. Şu enteresandır, SGK ile görüştüğümüz zaman yaklaşık 20 milyon borcu var belediyenin ama SGK 10 milyon liralık bir teminat istemiş ama bu arsalar gerçekten Edirne'nin çok güzel yerleri ve bunun çok üstünde fiyat edeceklerini biz biliyoruz." 

İYİ Parti de ret oyu verdi 

Mecliste CHP - İYİ Parti birlikteliğinin oluşturduğu millet ittifakının da bu konuda ikiye bölündüğünü belirten Akmeşe, "Tabi Millet İttifakı olarak devam eden ittifakları bile bu yanlışlığı görüp burada AK Parti ve MHP ile beraber İYİ Partililer de bu arsaların teminat olarak SGK'ya verilmesine ret oyu verdiler. Yani onlar da artık Edirne Belediyesi'nin yanlış yönetildiğini anlamış durumdalar" ifadesini kullandı. (DHA)