Gündem

AKP önüne gitmesi engellenen İyi Partili vekil: Bidon koyacağız, bomba koymayacağız!

18 Temmuz 2023 19:02

Akaryakıta yapılan ÖTV zammını protesto etmek için AKP önüne boş benzin bidonu bırakmak isteyen İyi Parti Bursa milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş, polis engeliyle karşılaştı.

İyi Parti Bursa İl Başkanlığı, Fomara Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla akaryakıta yapılan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammını protesto etti. 

İyi Parti milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş'ın da bulunduğu basın açıklamasının ardından, akaryakıta yapılan ÖTV zammını protesto etmek için AKP Bursa İl Başkanlığı’na gidildi. AKP binasının önüne boş benzin bidonu bırakmak isteyen vekiller ile partililer, polis engeliyle karşılaştı.

Polis, Türkoğlu ve Toktaş ile beraberindeki partililerin AKP İl Başkanlığı’na yaklaşmasına izin vermedi. İki vekil ile polis arasında tartışma ve arbede yaşandı.

"Bu şımarık saltanatı korumak size düşmez"

Kendilerini durduran polislere seslenen Toktaş, "Siz görevinizi yapıyorsunuz ama sadece şu partinin önüne bir yakıt sembolü koyacağız, bomba koymayacağız! Bu şımarık saltanatı korumak size düşmez. Devleti korumak hepimizin işi. Milleti ve demokrasiyi korumak da önemli. Bu demokratik bir hamledir ve siz buna engel oluyorsunuz. Bu nasıl bir şey" sözleriyle tepki gösterdi.

Türkoğlu ve Toktaş, polis barikatını aşarak AKP Bursa İl Başkanlığı’nın önüne ulaşmayı başardı. İki milletvekili, ellerindeki boş benzin bidonlarını il başkanlığı önüne fırlattı. Polis, bu sırada da vekilleri engellemeye çalıştı. (ANKA)