Gündem

AKP Grup Başkanı: Saldırganlığı normalleştirilemeyen ve sahiplenme imkanı olmayan köpekler uyutulacak

Abdullah Güler, medyanın konuyu kışkırttığını savundu

30 Mayıs 2024 13:12

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bütün sokak köpeklerinin toplanmayacağını belirterek, "Bizim amacımız sorunu doğru tespit etmek, sorunla beraber toplum sağlığımızı etkileyen, sokakların güvende olmasını engelleyen Çeteleşmiş köpeklerin toplanması, barınaklara alınıp kısırlaştırılması ve sahiplenilmesi. Saldırganlığı normalleştirilemeyen ve sahiplenme imkanı olmayan köpeklerin uyutulması" diye konuştu.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, tartışma konusu olan sokak köpekleri konusunda AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'le görüştü.

"Toplu itlaflarda bulunulacak söylemi medya kışkırtması"

Barınaklarda sağlıklı bir ortam olmadığını, farklı türlerin bir arada bulunmasından kaynaklı sorunlar yaşandığını kaydeden Güler, "barınaklarla ilgili düzenleme yapacak mısınız" sorusuna, "Çok yanlış bilinen bir medya kışkırtması söz konusu. Deniyor ki sokak köpekleri toplanacak ve toplu itlaflarda bulunulacak. Bunu söyleyen insanlar toplumu yanlış bilgilendiriyorlar. Saldırganlık riski taşıyan, kuduz riski taşıyan, barınakta kalma imkanı olmayan köpekler toplanacak" diye yanıt verdi.

"30 gün süre işletilecek aksi taktirde uyutulacak"

Toplanan köpeklerle ilgili 30 gün süre olacağını, aksi taktirde "uyutulacağını" söyleyen AKP'li Güler, "Sorunu toplumun tüm kesimleri ile konuşuyoruz. Grup başkanvekilimiz Bahadır Yenişehirlioğlu toplumun bu konuda bilgisi olan duyarlı akademisyenleri, gazetecileri, sanatçıları arıyor ve dinliyor. Elimizde henüz bir metin yok. Biz henüz sorunun tespiti ve çözüm yollarını araştırıyoruz. Dünya örneklerini inceliyoruz" ifadelerini kullandı.

Röportajın tamamı için tıklayın...