Politika

AKP'den CHP'ye, milletvekillerinden belediye başkanlarına; işte seçim kampanyası döneminde öne çıkan 'skandal' açıklamalar

13 Mart 2019 08:31

Türkiye 18 gün sonra sandık başına gidecek ve her kent yeni belediye başkanını seçecek. 31 Mart Yerel Seçimi'ne doğru vakit daraldıkça bazı adaylar siyaset tarihine geçecek derecede büyük skandallara imza atan konuşmalar yapıyor. Bu ifadeler arasında "Oy karşılığında ‘cennet’ vaad edenler, ‘oy yoksa hizmet yok’ diyenler, vatandaşlara küfür edenler ve sokağa çıkarmamakla tehdit edenler" bile var.

Karar gazetesi "Üslupsuzluk meydana çıktı" başlıklı haberinde  siyasilerin 'skandal' ifadelerini derlerdi; "31 Mart seçimleri siyaset tarihinin en kötü, en sert ve en etik dışı kampanya seçimi olarak da tarihe geçecek" sözlerini kaydetti.

İşte Karar'ın derlediği açıklamalardan bazıları:

RABBİMİN İZNİYLE BUNLARI...: Cumhur İttifakı üyesi Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Kozan Belediye Başkan Adayı Nihat Atlı, “Cumhur İttifakı’yla pazara kadar değil mezara kadar gideceğiz inşallah. Bu düşmanları da bu memlekette yok edene kadar, kanımızın son damlasına kadar mücadele verip Rabbimin izniyle bunların içte ve dışta, yurtta da anasını belleyeceğiz arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

MAHŞERDEKİ BERAAT BELGENİZ: AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin’e oy isterken şu ilginç ifadeleri kullandı: “Hilmi Bilgin’e desteğinizi bekliyorum. Hilmi Bilgin’e vereceğiniz destek, ruzi mahşerde (kıyamet günü) beraat belgeniz (kurtuluş) olacak.”

ALLAH’IN HESABINDAN OYLA KURTULUN: Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, ‘Erdoğan’ı desteklemenin imanın gereği’ olduğunu söyledi ve “Yarın mahşerde Allah’ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı size inşallah hiçbir hesap sormayacak” dedi.

HİZMETE MECBUR DEĞİLİM: CHP Hatay Belediye Başkanı ve başkan adalı Lütfü Savaş mahallelerinde hizmet yapılmadığı için belediye başkanından istekte bulunan mahalle sakinlerine “Siz bizi adam yerine koymazsanız, biz sizi adam yerine koymayız. Bu kadar net. Ne okutursanız okutun. Oy vermiyorsunuz, konuşuyorsunuz” dedi. 

Haberin tamamı için tıklayın