Gündem

AKP'den belediye başkan aday adayı olan SYDV müdürü hakkında 'yolsuzluk' soruşturması

15 Kasım 2022 17:14

Manisa Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü (SYDV) Tuğran Şen hakkında “yolsuzluk ve usulsüzlük” iddialarıyla soruşturma başlatıldı. Şen,  2019 yerel seçimlerinde AKP’den belediye başkan aday adayı olmuştu.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tuğran Şen hakkında kömür ile yardım paralarının dağıtımında usulsüzlük yaptığı, vakfın parasını bankaya yatırıp faizini kullandığı ve yüksek faturalar keserek görevini kötüye kullandığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Sözcü gazetesinden İlker Kılıçaslan’ın haberine göre, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma çerçevesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'ne 11 Kasım Cuma günü mesai bitiminin ardından polis operasyon düzenleyerek vakıftaki birçok dosyaya ve bilgisayarlara el koydu.

SYDV Müdürü Şen hakkında başlatılan soruşturmanın ardından izne ayrıldığı belirtildi.

2019 yılında AKP'den aday adayı olmuş

Öte yandan 2 yıldır vakıf müdürlüğü görevini yürüten Tuğran Şen'in 2019 yılı yerel seçimlerinde Sarıgöl ilçesinden belediye başkanlığı için aday adayı olduğu öğrenildi. Tuğran Şen'in sosyal medya hesabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte çekilmiş fotoğrafları dikkat çekti.

Tuğra Şen ayrıca, geçtiğimiz aylarda yaptırdığı lüks makam odası ve vakfın girişine koydurduğu şifreli kapılar sebebiyle ilçedeki yerel gazeteler tarafından yapılan haberler ile gündeme gelmişti. 5 Nisan tarihinde ise vakıftan yardım alamadığı gerekçesiyle bir vatandaş kendini vakıfın önünde kendini yakmaya çalışmıştı.