Gündem

AKP milletvekili aday adayı Muhammed Zeren'den İyi Parti saldırısı hakkında açıklama: Meral Hanım, role fazla kaptırmış kendisini

31 Mart 2023 13:51

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yüksek istişare kurulunda yer aldığı TÜGVA'nın yöneticisi ve AKP milletvekili aday adayı Muhammed Zeren, İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanmasını "senaryo" olarak nitelendirirken, İyi Parti lideri Meral Akşener'i de hedef aldı. 

İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından kurşunlandı. Saldırganın silahından çıkan kurşunlardan biri parti binasının camına, diğeri de kafeteryadaki koltuğa isabet etti. Parti binasındakilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi.

"Güzel bir senaryo"

Saldırıya siyasilerden tepkiler gelirken, TÜGVA yöneticisi ve AKP milletvekili aday adayı Zeren, Akşener'in, "Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. Bugün de İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey! Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel!" açıklamasını alıntılayarak şunları yazdı:

"Güzel bir senaryo. Oyuncular başarılı. Sadece Meral Hanım role biraz fazla kaptırmış kendisini. Bu arada gerçekten o an orada bulunan insanlara büyük geçmiş olsun. Umarım tekrarı yaşanmaz.

Saldırıyı lanetliyor, saldırı üzerinden sarfedilen isnat edici nefret dilini esefle kınıyorum! Daha il binasına gelir gelmez Cumhurbaşkanına parmak sallamak iyi niyetli olmadığı gibi, buradan fayda sağlamaya çalışılması akıllara başka soruları da getirmiyor değil."

TIKLAYIN | Akşener, kurşunlanan İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde:  Meral Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı, korkmuyorum Recep Bey!

TIKLAYIN | İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı kurşunlandı

TIKLAYIN - AKP'den İyi Parti'ye saldırıyla ilgili ilk açıklama