Gündem

AKOM'dan yeni uyarı: İstanbullular dikkat, kuvvetli kar geliyor!

04 Şubat 2025 16:26

Güncelleme: 04 Şubat 2025 17:11

T24 Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Meteoroloji Birimi (AKOM), çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren cuma sabahına kadar kuvvetli kar yağışı olacağı konusunda uyardı.

AKOM, 4 Şubat'ta yayımladığı son meteorolojik uyarı ile İstanbul ve çevresini etkisi altına alacak şiddetli hava koşulları hakkında bildi verdi. 

Geçen hafta etkili olan ılıman hava dalgası yerini, Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı hava sistemine bırakıyor. Halihazırda 6-7°C civarında seyreden hava sıcaklıklarının bu akşam itibarıyla 4°C’nin altına düşmesi beklenirken, gece saatlerinden sonra özellikle kuzey ilçelerde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının başlayacağı tahmin ediliyor.

TIKLAYIN - Bakan Kurum'dan korkutan "İstanbul depremi" açıklaması: 600 bin ev her an yıkılabilir!

TIKLAYIN - İstanbul'da yaşamanın maliyeti 83 bin lira oldu

Kuvvetli kar yağışı

AKOM’un açıklamasına göre, Çarşamba günü (5 Şubat) öğle saatlerinden itibaren Cuma sabahına kadar (7 Şubat) İstanbul genelinde şiddetli rüzgarlarla birlikte kuvvetli kar sağanakları etkili olacak. 40-70 km/saat hızında esmesi beklenen kuzeyli rüzgarların, Karadeniz üzerinden geçerken nemle beslenerek bölgesel kuvvetli kar yağışlarına neden olacağı öngörülüyor.

AKOM, mevcut tahminlerin aksine sıcaklıkların 1-2°C daha düşmesi halinde şehir merkezinde bile 3 ila 10 cm arasında kar kalınlığı oluşabileceği uyarısında bulundu. Kar yağışlarının 7 Şubat Cuma sabahı itibarıyla hafif yağmura dönüşmesi beklenirken, sıcaklıkların 5-7°C civarında kış değerlerinde kalmaya devam edeceği belirtildi.

"Ulaşım aksamaları yaşanabilir"

AKOM, kuvvetli kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yaşanabilecek ulaşım aksamaları, ağaç ve direk devrilmeleri, çatı ve tabela uçmaları, soba ve baca gazı zehirlenmeleri ile buzlanma riskine karşı İstanbulluları uyardı.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yollarda buzlanma nedeniyle sürücülerin dikkatli olması gerektiğini vurgularken, belediye ekiplerinin AKOM ve Buzlanma erken uyarı sistemi (BEUS) mesajları doğrultusunda yolları açık tutmak için gerekli müdahaleleri yapacağını duyurdu.

Fırtına ve don uyarısı

AKOM açıklamasında olası hava olaylarının şiddet dereceleri şu şekilde sıralandı:

RÜZGAR: 50-61 km/saat
FIRTINA: 62-74 km/saat
KUVVETLİ FIRTINA: 75-88 km/saat
TAM FIRTINA: 89-102 km/saat
KUVVETLİ KAR: 5-20 cm arası
YOĞUN KAR: 20 cm ve üzeri

İstanbulluların şiddetli hava koşullarına karşı tedbirli olması, özellikle açık alanlarda rüzgara karşı dikkatli hareket etmesi önerildi.


Yakın bir gelecekte organları yazıcılarda 'basabileceğiz' – Doku mühendisi Ece Öztürk anlatıyor


 

Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | 'Ünlülerin tefecisi'ne şafak operasyonu: 7,5 milyon liralık senette imzası bulunan Seda Sayan da ifade verdi

TIKLAYIN | TSK'dan ihraç edilen teğmenlerin tazminatını CHP milletvekilleri maaşından ödeyecek

TIKLAYIN | Abdullah Öcalan'a "Sayın" diye hitap eden MHP'li başkan, istifa etti

TIKLAYIN | Son seçim anketinden çarpıcı sonuç: Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı kim olmalı?

TIKLAYIN | Fitch, Türkiye için enflasyon tahminini açıkladı: Yıl sonunda yüzde 23'e, 2026 sonunda yüzde 18'e düşmesini bekliyoruz

TIKLAYIN | İmamoğlu'ndan Mansur Yavaş'ın "Aday için erken" sözlerine: En doğru yolu beraber buluruz

TIKLAYIN | Bakırhan'dan "Öcalan'ın çağrısında silah bırakma olacak mı" sorusuna yanıt: Benzer şeyler olma ihtimali çok yüksek