Gündem

Akit yazarı: TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Lozan ile ilgili sözleri, Kemalizm’le aynı söylem değil midir?

28 Ağustos 2024 08:25

Akit yazarı Yaşar Değirmenci, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Lozan Anlaşması'na ilişkin sözlerini "Milliyetçi muhafazakârı temsil eden bir partinin seçtiği TBMM Başkanı’nın dil, din ve tarih şuurunda hassasiyet göstermediği" gerekçesiyle eleştirerek; "TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Lozan ile ilgili sözleri, Kemalizm’le aynı söylem değil midir?" ifadelerini kullandı. 

Akit yazarı Yaşar Değirmenci, bugün kaleme aldığı yazısında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un "Milliyetçi muhafazakârı temsil eden bir partiden" seçilmiş olduğunu öne sürerek Lozan Anlaşması ile ilgili "Meclisimiz, Lozan Barış Antlaşması’nı kabul ederek, aziz milletimizin tam bağımsızlığını ve Millî Mücadele’nin zaferle taçlandığını tüm dünyaya ilan etmiştir" sözlerinin "Kemalizm" ile aynı söylem olduğunu öne sürdü. 

Değirmenci'nin yazısı şöyle: 

"TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Lozan ile ilgili sözleri, Kemalizm’le aynı söylem değil midir? Milliyetçi muhafazakârı temsil eden bir partinin seçtiği TBMM Başkanı’nın dil, din ve tarih şuurunda daha fazla hassasiyet göstermesi gerekmez mi?

 Ayrıca Numan Kurtulmuş; Osmanlı ulemasından âlim, müderris, bir dönem bütün Müslümanların başucu kitabı özelliğini taşıyan Amentü Şerhi’nin yazarı Numan Kurtulmuş hocamızın da torunu. 

Lozan’la ilgili mesaj, hak ve hakikatten kaçıştır. Gerçek tarihle buluşmak istememektir. 

Sosyal medyadan paylaştığı mesajında Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Meclisimiz, Lozan Barış Antlaşması’nı kabul ederek, aziz milletimizin tam bağımsızlığını ve Millî Mücadele’nin zaferle taçlandığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Lozan Barış Antlaşması’yla elde ettiğimiz hakları kararlılıkla savunurken…” bu cümlelere yer veriyor. Batı’ya tam esarete ‘tam bağımsızlık’ tam hezimeti ilan ettiğimiz dünyaya Lozan’ı ‘zaferle taçlandıran’ ifadesini beyan ediyor. Numan Kurtulmuş’un; zihnini, yalan söyleyen resmi tarih çöplüğünden kurtarması gerekiyor. Yoksa vatan millet, ümmet düşmanlarıyla aynı tarihi düşünceyi taşır."

Yazının tamamını okumak için tıklayın