Gündem

Akit yazarı: Sanatçıların "Her şey çok güzel olacak” sloganı etrafında politik tercihlerini belirtmesinden neden rahatsızlık duyuluyor?

"Resmî makamların bunları 'kayıt altına' alması asla normal değildir"

10 Mayıs 2019 15:46

Akit yazarı Kenan Alpay, "Her şey çok güzel olacak" şeklinde paylaşımlara yaparak YSK kararıyla mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu'na destek olan sanatçılar için bir değerlendirme yaptı. Alpay, "Şu ya da bu sanatçının, şarkıcının, mankenin, tiyatrocunun “Her şey çok güzel olacak” sloganı etrafında politik tercihlerini belirtmesinden, talep ve temennilerini dile getirmesinden neden rahatsızlık duyuluyor?" sorusunu sorarak, "Resmi makamların bunları 'kayıt altına' alması, sosyal medyadan 'Şaka mısın oğlum sen?' jargonuyla tehdit etmesi veya fırçalaması asla normal değildir" ifadesini kullandı.

Alpay'ın "Kanunla Kazanırken Vicdanda Kaybetmemenin Yolu" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

Hiç değilse yenilenme kararı, seçimden önce yapılan bazı yanlışları telafi etmeye, eksikleri tamamlamaya bir fırsat olur belki diyerek umutlanmak istiyor insan. Ancak öfke giderek yükseliyor. Mesela şu ya da bu sanatçının, şarkıcının, mankenin, tiyatrocunun “her şey çok güzel olacak” sloganı etrafında politik tercihlerini belirtmesinden, talep ve temennilerini dile getirmesinden neden rahatsızlık duyuluyor? 

Resmi makamların bunları “kayıt altına” alması, sosyal medyadan “şaka mısın oğlum sen?” jargonuyla tehdit etmesi veya fırçalaması asla normal değildir. Yakışıksız olduğu gibi kitleleri kışkırtmaya, karşı cenahta kenetlenmeye teşvik edecek ve fakat sadece sahiplerine işleyecek bir tuzaktır. Şeffaf tercihler ve aleni politik duruşlar en az serbest seçimler kadar meşru ve masundur. Bu duruşa karşı yükseltilen ve kontrolünü kaybeden öfke kendi saflarınızda bile özgüven sorunu olarak anlaşılır.

Yazının tamamı için tıklayın