Gündem

Akit yazarı Maden: Kadın voleybolu izlemek caiz değil; teşhirci mesabesindeki giyim tarzları dahi “millilik” forsundan çok uzak

08 Ağustos 2024 09:24

Akit yazarı Muhammet Seyfullah Maden, Filenin Sultanları'nı ve Ebrar Karakurt'u hedef aldı. Maden, kadın voleybolunun "caiz olmadığını" savunarak "Teşhirci mesabesindeki giyim tarzları dahi “millilik” forsundan çok uzak" ifadelerini kullandı. Ebrar Karakurt'u ise LGBTİ+ kimliği üzerinden hedef alan Maden, sportif kariyerinin kötüye gittiğini ancak "LGBT lobisi" sayesinde milli takımda oynadığını öne sürdü. 

Akit yazarı Maden, A Milli Kadın Voleybol Takımını ve LGBTİ kimliği nedeniyle Ebrar Karakurt'u hedefine aldığı bir yazı yazdı. 

"Eşcinsel karakterlere yer verilmeyen sinema filmlerinin uluslararası festivallerde yarıştırılmayacağı, siyasi partilere eşcinsel kotası getirilmesi gerektiği gibi sapkın fikirler küreselciler tarafından sürekli gündemde tutulurken, spor sektörü bundan geri bırakılacak değildi" ifadelerini kullanan Maden, yazısında Karakurt ve Filenin Sultanları'na dair şunları kaleme aldı: 

"Kadın voleybolu izlemek caiz değil. O yüzden işim olmaz. Ancak “Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı” sürekli, “Atatürk’ün kızları” denilerek siyasi malzeme haline getiriliyor ve gündemde tutuluyor. Hani şu AK Parti öncesinde esamesi bile okunmayan ama her fırsatta AK Parti karşıtlığı için politik sahaya çekilen “Kadın Voleybol Milli Takımı.

Bu takımda iki eşcinsel var. Kadın voleybol takımında oynayan, kadınlarla aynı giyinme odasını kullanan iki kadın eşcinsel. Bunlardan biri, sportif kariyeri hariç her şeyiyle gündemde. İsmi Ebrar Karakurt. Karakurt, dün Müslüman akademisyen Furkan Bölükbaşı’na ettiği hakaretle yine gündeme geldi. Hakkındaki haberleri biraz kurcaladım. Mesela birkaç ay evvel, bir mekanda kafayı çektiği, sahneye fırladığı, şarkıcının elinden zorla mikrofonu alıp “zorbalık yaptığı” yönünde haberler var."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.