Gündem

Akit yazarı İBB'nin kız çocukları güreş takımını hedef aldı: Spor adı altında "dinsizleştirme" ve "cinsiyetsizleştirme"

09 Ağustos 2024 08:50

Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, Paris Olimpiyatları'nı ve İBB'nin U11-U13 yaş kız çocukları güreş takımını hedef aldı. Gülümseyen, spor adı altına "dinsizleştirme" ve "cinsiyetsizleştirme" yapıldığını öne sürerek; "Bu çocuklar ilerleyen yaşlarda, İslam’da yeri olmayan bu ‘uygulamadan’ dolayı, pişman olup  ‘tövbe’ ettiklerinde, medyada yer alan bu görüntüleri, gerekse hafızalarından pişmanlıklarının meydana getirdiği ‘yıkımı’ getirin gözünüzün önüne!" dedi. 

Paris Olimpiyatlarındaki cinsiyet tartışmalarına ilişkin olarak "Sporu ‘maske’ edinip, sapkınlığı tetikleyen sürecin zirvesi oldu açılış törenindeki hadsiz ve ahlaksız görüntüler" ifadelerini kullanan Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, İBB'nin kız çocukları ve kadınlar için güreş takımı kurmasını spor adı altında "dinsizleştirme" ve "cinsiyetsizleştirme" olduğunu iddia etti. 

Gülümseyen'in yazısı şöyle: 

"Sona yaklaşıldığı oyunlarda, organizatörler amaçlarına birer birer ulaşıyor. Yunanistan’da bir tapınakta yakılan ateşin, oyunların yapıldığı Paris’e ulaşmasıyla birlikte kilisede gerçekleşen kutlanması, sanırım fazla bilgiye de gerek bırakmıyor. Sporu ‘maske’ edinip, sapkınlığı tetikleyen sürecin zirvesi oldu açılış törenindeki hadsiz ve ahlaksız görüntüler. Bitmedi, cinsiyeti tartışma konusu olan yarışmacı (boksör)…

Ekrem İmamoğlu göreve geldikten sonra İBB Spor Kulübü önce bayan atletizm takımı, yakın bir geçmişte de bayan güreş takımı kurdu. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan U11-U13 yaş güreş şampiyonasında İBB’nin kız takımının da sahne aldığı yarışmalar sonucunda da, üçüncü olarak kürsüde yerini aldı. Bu tablo bize, 2006’da kurulan, ülke genelinde yaygınlaştıktan sonra 2016’da kapanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübüne ait bayan güreş takımını hatırlattı... 

Bu çocuklar ilerleyen yaşlarda, İslam’da yeri olmayan bu ‘uygulamadan’ dolayı, pişman olup  ‘tövbe’ ettiklerinde, medyada yer alan bu görüntüleri, gerekse hafızalarından pişmanlıklarının meydana getirdiği ‘yıkımı’ getirin gözünüzün önüne!"

Yazının tamamını okumak için tıklayın.