Gündem

Akit yazarı: 'Ev zencisi' hakaretse CHP’yi çamaşır suyu temizlemez; Gezi dönemi 'dijital diktatörlüğe' tanık olduk

08 Ağustos 2024 09:10

Akit yazarı Zekeriya Say, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Instagram'a getirilen erişim engeline ilişkin yaptığı "ev zencisi" açıklamasına dair bir yazı kaleme aldı. Say, Gezi Direnişi döneminde Türkiye'de "dijital diktatörlüğe" tanık olunduğunu savundu. 

Erdoğan, Instagram'a gelen erişim engeli kararını eleştirenlere tepki göstererek, "Sosyal medya platformlarının rezilliklerini eleştirmeyenler, estirdikleri faşizme laf etmeyenler, Türkiye'yi Batılılara şikayet sırasına giriyor. Özgürlükleri savunmak böyle olmaz. Bunun adı 'ev zenciliği'dir. Batıdan çok batıcı, ev zencilerinin tek gayesi sahiplerine şirinlik yapmaktır" dedi.

"Ekrem İmamoğlu, 'Instagram bir an önce açılmalı, iletişimden sorumlu akıllar sansür birimi gibi çalışmayı bırakmalı' diyerek, Batı’ya şirinlik yaptı" ifadelerini kullanan Say, şunları söyledi:

"Facebook, İnstagram, TikTok, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya şirketlerinin, Müslüman karşıtlığı konusunda yapılan şikâyetleri nasıl kulak arkası yaptıkları ortada. İslam karşıtı içeriklerden, terör, cinsellik ve şiddet içeren paylaşımlarından ve buralardan gelen etkileşimlerinden astronomik oranda paralar kazanan bu şirketler… Sıra Müslüman milletlere gelince, sansürün en rezil örneklerini sergilemekte beis görmüyor. Küresel hegemonyaya hizmet etmeyen her fikre sansür uygulayan, dilediklerinin sesini kısıp istedikleri hesaplarını askıya alan Twitter, Facebook, İnstagram ve Whatsapp gibi dijital mecralar, karanlık yüzlerini 7 Ekim’in hemen ardından Gazze’de başlayan soykırımla bir kez daha tüm dünyaya gösterdiler. Filistinli mazlumlara yönelik her paylaşımı anında temizleyen bu küresel propaganda aparatları, son olarak Tahran’da vahşi bir suikastla şehid edilen Hamas lideri İsmail Heniyye için sansür kartını devreye soktular."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.