Gündem

Akif Beki: Zenginler servetine servet katarken, işçiye, memura, öğrenciye yapılacak iyileştirmeler mi batıyor gözümüze!

"Batacaksak, varsın bundan batalım"

21 Temmuz 2022 07:41

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, iktidarla muhalefetin rekabetinin, sorunu çözülen halk kesimlerine yaradığını belirterek, "Ancak taşeronlara kadrodan memurlara 3600 ek gösterge verilmesine, emekliye ikramiyeden şimdi öğrencilerin KYK borçlarına ve sıradaki emeklilikte yaşa takılanların beklentilerine...Uzayıp gidiyor liste.

Deniyor ki; popülist seçim rüşvetlerinin sonu yok, ülke daha önce bol keseden dağıtma yarışında batırıldı, biri ne veriyorsa diğeri 5 katını vermeye kalktı, şimdi yine muhalefet matah bir başarıymış gibi iktidarla vaat yarıştırıyor, buna can dayanmaz... Yabana atılacak bir eleştiri ve endişe değil." diye yazdı.

AKP'li Metin Külünk'ün kaynakların betona gömüldüğüne yönelik eleştirilerine dikkat çeken Beki, "Büyük şirketlerin milyarlık vergi borçları defalarca silinip kolaylaştırılırken, kamu bankalarının yüzlerce milyon dolarıyla kayrılan iş adamlarına medya aldırılırken, zenginler servetine servet katarken, kur korumalı hesaplara sadece ilk 4 ayda Hazine’den ekstra 40 milyar liraya yakın para ödenirken batmadık da...

Fakir daha da fakirleşirken işçiye, memura, emekliye, öğrenciye yapılacak iyileştirmeler mi batıyor gözümüze! Batacaksak, varsın bundan batalım." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...