Gündem

Akif Beki: Meşhur iktidar medyasının içinde bastırılmış bir Akşener ve CHP sevdası varmış; neyse ki siyasette "yumuşa" ile açılma fırsatı buldular

07 Haziran 2024 11:59

Karar yazarı Akif Beki, siyasette başlayan yumuşa süreci ile birlikte "meşhur iktidar medyasının da" yumuşama sürecine girdiğini ifade ederek, " Önceki gün demedik lâf bırakmadıkları Akşener›in, Cumhurbaşkanı Erdoğan›la görüşmesini yüceltiyorlardı. Dünse... Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP lideri Özel’e 11 Haziran’da iade-i ziyareti kesinleşmiş ya, onu köpürtmek için birbirleriyle yarışıyorlardı. Meğer içlerinde bastırılmış bir Akşener ve CHP sevdası varmış. Gizli sevda çekmek zordur, neyse ki açılma fırsatı buldular." dedi.

"Yandaş medya"nın Meral Akşener'e muhalefet yaparken demedik laf bırakmadığını, öncelerde CHP'yi 'terör işbirlikçisi' olarak nitelentirdiğini kaydeden Beki'nin köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

"'Sizle ölümüne kutuplaşacağız, kutuplaşmazsak kalbimiz kurusun’ naralarıyla meşhur iktidar medyasını izliyor musunuz, siyasetteki yumuşamanın etkisiyle şekilden şekle giriyorlar.

Önceki gün... Uzatmadık dil, demedik lâf bırakmadıkları Akşener›in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesini yüceltiyorlardı.

Akşener’i terörist severlikle suçlayan, FETÖ’cü diye karalayan onlar değildi sanki.

İYİ Parti lideri olarak iktidara muhalefet ederken Akşener›in şerefine saldıranlar gitmiş, yanlarındaki varlığıyla şeref duyanlar gelmişti.

Dünse... Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP lideri Özel’e 11 Haziran’da iade-i ziyareti kesinleşmiş ya, onu köpürtmek için birbirleriyle yarışıyorlardı.

CHP’yi ‘milli güvenlik sorunu, gayri milli, terör işbirlikçisi, dış güç ajanı, içimizdeki düşman’ gibi göstermek için üstünü başını paralayanlar bunlar.

Başlarına taş düşmedi ama iktidar yumuşamaya karar verince yumuşacık oldular birden.

Akşener’in değişimi, yeni imajı, Beştepe’ye hangi rüzgârın attığı filan derken asıl, kutuplaşma fedâilerinin değişimini gözden kaçırmayalım.

Meğer içlerinde bastırılmış bir Akşener ve CHP sevdası varmış. Gizli sevda çekmek zordur, neyse ki açılma fırsatı buldular."