Gündem

Akif Beki: 'Ekrem Dumanlı'nın görüntülü mesajını kim takar' demeyip, yine de üstüne atlayanlar var

22 Mart 2019 09:38

FETÖ'den aranan Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, sosyal medyadan bir mesaj paylaştı. Mesajında Türkiye'deki siyasete yönelik ifadeler kullanan Dumanlı'nın videosu AKP'ye yakın hesaplar tarafından paylaşıldı. Paylaşımlara tepki gösteren Karar yazarı Akif Beki, "Ekrem Dumanlı'nın bir görüntülü mesajı dolaştırılıyor sosyal medyada. Tedavüle sokan FETÖ ama kullanan başka hesaplar" diyerek, "Ne yazar, kim takar' demeyip, yine de üstüne atlayanlar var" ifadesini kullandı.

Beki'nin "FETÖ'cü oy' kısır döngüsü" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Ekrem Dumanlı'nın bir görüntülü mesajı dolaştırılıyor sosyal medyada. Tedavüle sokan FETÖ ama kullanan başka hesaplar.

Dumanlı, Cumhur İttifakı'na karşı oy vermeye, seçimde Erdoğan'a kaybettirmeye çağırıyor.

Sözüyle kim hareket edecek, onun demesiyle kim oyunu değiştirecekse, iktidar propagandistleri pek ciddiye aldı.

En güçlü zamanında, sözü para ederken seçimleri etkileyememiş. Bir milyon tirajlı Zaman'ı yönetirken lafını dinletememiş, çekmedik numara bırakmazken seçmene tesir edememiş. Şimdi darmaduman firardayken mi kaale alınacak!

'Ne yazar, kim takar' demeyip, yine de üstüne atlayanlar var. 'Bak işte, FETÖ de muhalefete oy topluyor. Kim ki hala iktidar adayını desteklemiyorsa FETÖ'nün istediğini yapıyordur' deme fırsatını kaçırmıyorlar.

Kim daha iyi yönetecek motivasyonuyla değil de FETÖ'nün istediğini yapmama, Anzakları sevindirmeme, Haçlıları tepeleme, teröristleri sandığa gömme hıncıyla, inadına oy atmaya kamçılayacaklar ya...

Bu mantığın, siyaseti hangi absürt kısır döngüye hapsettiğiyle ilgilenmiyorlar bile.

Rakip partiler ve adaylarla yarış yokmuş, seçimler Cumhur İttifakı'yla teröristler ve düşmanlar arasında geçiyormuş gibi gösterdiği için...Tercih özgürlüğünü fiilen imkansızlaştırıyormuş da, niye seçim yapıyoruz ki öyleyseymiş de, saçma değil miymiş de, sandığa gitmeyi anlamsızlaştırmıyor muymuş da, kimin umuru.

O ki FETÖ iktidara karşı oy istiyor, karşı oyu artık FETÖ'cü bir eylem, bir terör suçu mesabesine getirmenin ne sakıncası olacak?