Gündem

Akevler'in kurucularından Süleyman Karagülle: Bağdadi yaşıyor ama hiçbir zaman artık Bağdadi olarak yaşamayacak

28 Ekim 2019 14:02

Millî Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın çalışma arkadaşı ve Akevlerin kurucularından olan Süleyman Karagülle, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğü yönündeki haberlere, "Bağdadi yaşıyor ama hiçbir zaman artık Bağdadi olarak yaşamayacak" sözleriyle karşı çıktı. 

Karagülle, Fehmi Koru'nun "IŞİD lideri Bağdadi öldürülmüş; olayın duyurulma şekli dikkatimi çekti…" başlıklı yazısına dair yorum yaptı.

"Bütün terör örgütlerinin başları CIA görevlidir" iddiasında bulunan Karagülle, "Onların görevi bitince görevden alınırlar. Öldürmeden öldürüldüğünü ilan ederler ve başka kimlikte onları yaşatırlar. Onların yeni kimlikleri ailelerine karşı da saklanır. Bazen başaramazlar. Saddam böyle yakalandı" ifadesini kullandı.

Yorumunda "Adil Düzen iktidar olduğu zaman soruşturmalar yapılacak. Herkesin ne yaptığı ortaya konunca sırlar ifşa edilecek" diyen Karagülle şu iddiaları yazdı:

"Mağdur olanların mağduriyetleri giderilecek ama kimse eski yaptıklarından dolayı cezalandırılmayacak. Kaşıkçı öldü mü? Cesedi yok.  Bağdadi öldü mü cesedi yok. Bulunduğu yer tahrip ediliyor. Yok IŞİD’çiler mukaddes yer yapsınlar diye. Türkler 'Külahıma anlat' derler. Bağdadi yaşıyor ama hiçbir zaman artık Bağdadi olarak yaşamayacak. Belki adı sanı olmayacak. Belki de Eskimolar arasında yaşayacak yahut zenciler arasında olacak. Yüzü değişmiş olacak. Tarih bunları çözecek. Yer gök yeminlidir."

 Fehmi Koru ne yazmıştı?

Koru, "IŞİD lideri Bağdadi öldürülmüş; olayın duyurulma şekli dikkatimi çekti…" başlıklı yazısında, "Üsame’nin öldürülmesi canlı yayınla özel olarak Beyaz Saray’a ulaştırılmış olduğu halde, Bağdadi’ye karşı İdlib’te yapılan operasyon Beyaz Saray’dan izlenmemiş olabilir mi?" diye sormuş "İzlenmiş olsaydı herhalde Trump da o fotoğrafın yayınlanmasını isterdi" demişti.

Koru'nun yazısı için tıklayın