Gündem

Akçadağ Cezaevi’nde tutuklu Barış Keve, tek kişilik hücrede ölü bulundu

Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi yönetimi, tek kişilik hücrede tutulan siyasi tutuklu Barış Keve'nin intihar ettiğini öne sürdü

19 Eylül 2022 13:48

Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi’ne 5 gün önce sevk edilen, “disiplin suçları” gerekçesiyle tek kişilik hücrede tutulan siyasi tutuklu Barış Keve (25), şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Cezaevi yönetimi, Keve'nin intihar ettiğini belirtti.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 25 yaşındaki Barış Keve, tutulduğu tek kişilik hücrede şüpheli bir şekilde öldü. Keve’nin Van’ın Çatak ilçesinde yaşayan ailesini saat 22.00’de arayan cezaevi yönetimi, Barış Keve’nin intihar ettiğini belirtti.

Barış Keve’nin ölüm haberi üzerine ailesi Çatak ilçesinden Malatya’ya doğru yola çıktı.

Keve’nin cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda (ATK) yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Adli Tıp Kurumu tarafından aileye cenazenin taşınması için ambulans verileceği belirtilmesine rağmen ambulans verilmekten vazgeçildi.

 Aile kendilerinin ayarladığı özel bir cenaze aracıyla Keve’nin cenazesini teslim alarak Van Çatak ilçe merkezinde defnetmek üzere yola çıktı.

Keve’nin ağabeyi İlkkan Keve, Barış Keve ile en son 16 Eylül Cuma günü telefon görüşmesi yaptıklarını ve olumsuz bir durum sezmediklerini belirtti.

Keve’nin hakkındaki 6 yıl 3 ay hapis cezası nedeniyle Edirne’de gözaltına alınarak tutuklandığı ve 5 gün önce Malatya Akçadağ Cezaevi’ne sevk edildiği belirtildi.  Keve’nin “disiplin suçları” gerekçesiyle tek kişilik hücrede tutulduğu kaydedildi.