Gündem

Akbelen ormanları için direnen çevreciler: Biz vatanı savunuyoruz, hainlik mi bu?

İkizköy sakini Yakar, ''Bizim tek istediğimiz doğamızın yeşil kalması.. Akbelen Ormanları’na dokunmasınlar'' dedi

25 Temmuz 2023 13:50

Muğla'nın İkizköy Mahallesi'ne bağlı Akbelen Orman’ında termik santral için ağaç kesimine karşı direnen köylüler bu sabah jandarmayla karşı karşıya geldi. Şafak vakti kesime gelen ekipleri koruyan jandarmanın sert müdahale ettiği köy sakini Aytaç Yakar, Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na, “Biz suç işlemedik, biz vatanımızı koruyoruz, vatanını koruyanlar hain midir?’’ dedi.   

Yakar, canlı yayında şunları anlattı: 

‘’Akbelen Ormanları’nı savunmak için iki yıl önce çadırlarımızı kurmuştuk, doğamızı, havamızı ve ağaçlarımızı korumak için burada bekliyorduk ama sabah saat 05.00’te jandarma, polis ve Toma eşliğinde sabah saatlerinde ormana girdiler. Biz hemen ormana gittik ama bizi içeriye sokmadılar. Başka yollardan çadırlarımızın olduğu alana ulaştık.

'Ağaçlarımız kesilmesin' dedik bizim üstümüze biber gazı sıktılar, copladılar ve dövdüler. İçimizden bayılanlar da oldu hastanelik olanlar da oldu. Avukatlarımızı gözaltına aldılar. Ağaçlarımızı kestiler halen de kesiyorlar ama biz engel olamıyoruz. Sabah kadar da ağaçları keseceklermiş öyle duyum aldık.’

''Oksijenimiz tükenmesin''

Bizim tek istediğimiz doğamızın yeşil kalması.. Akbelen Ormanları’na dokunmasınlar. Bizler doğamızı korumak istedik, oksijenimiz tükenmesin istedik. Biz nefes almak istedik. Biz suç işlemedik…”