Gündem

Akbelen direnişinde 8. gün: Kesim bitti, sırada ağaç tomruklarının taşınması var!

Fotoğraf: İlker Eray

01 Ağustos 2023 03:00

Muğla Akbelen’de Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santralı’nın kömür sahasını genişletmek için başlayan ağaç kesimine karşı başlayan direniş 8. gününü geride bıraktı. 

Muğla Valiliği’nce yapılan basın açıklamasında, Akbelen Ormanı'nda maden için ağaç kesimi çalışmalarının tamamlandığı duyurulmuştu. 

İlk günden beri bölgede olan belgesel yönetmeni Kazım Kızıl, direnişin 8. gününe dair fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı. Kızıl, "Akbelen direnişi 8. gününü geride bıraktı. Kesim bitti ancak sırada ağaç tomruklarının taşınması var. Yüzlerce jandarma tarafından ‘korunan’ ormanda ağaç kalmadı. Askerler de yüksek sıcaklardan korunmak için kalkanları ile gölgelik oluşturmaya çalışıyorlar" dedi. 

Foto muhabiri İlker Eray ise sosyal medya hesabından, "Akbelen direnişi 8. günün sonu. Muğla Valiliği'nin kesini durdurma kararına rağmen kesime devam ediliyor, direnişçilerin protestosu ile kesim durduruldu" ifadelerini kullanarak, fotoğraf paylaştı. 

Fotoğraf: Kazım Kızıl

TIKLAYIN | Valilikten açıklama: Akbelen'de kesim işlemleri tamamlandı