Gündem

Akademisyen Şerif Eskin'den "karşı bildiriye imza atmadım" açıklaması

Akademisyen Şeref Eskin AYM'nin 'barış akademisyenleri' için verdiği 'hak ihlali' kararına karşı yayımlanan bildiride isminin onayı olmadan kullanıldığını açıkladı

30 Temmuz 2019 09:01

FSM Vakıf Üniversitesi’nde akademisyen olan Dr. Şerif Eskin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza atan 'barış akademisyenlerine' yönelik ‘hak ihlali’ kararına karşı çıkan bildiride isminin kendi onayı olmadan kullanıldığını söyledi.

TIKLAYIN:  1071 akademisyenden Anayasa Mahkemesi'nin meslektaşları için verdiği 'hak ihlali' kararına karşı bildiri

TIKLAYIN: AYM, 'Barış Akademisyenleri' için 'hak ihlali' kararı verdi

AYM'nin 'barış akademisyenleri' için verdiği 'hak ihlali kararına karşılık farklı üniversitelerden 1071 akademisyen yayınladıkları karşı bildiride AYM’nin bu kararını ‘skandal’ olarak nitelemişti.

FSM Vakıf Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde akademisyenlik yapan Dr. Eskin, ismini izinsiz kullananlar hakkında hukuki haklarını kullanacağını belirterek pek çok platformda yayımlanan bu karşı bildiri için "bu yanlışı hangisinde düzelttireyim" ifadesini kullandı.

Eskin’in Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Bugün yayınlanan bir bildiride imza verenler arasında benim adım da var. Fakat ne böyle bir bildirinin hazırlandığından haberim var, ne kimse bana imza atıp atmayacağımı sordu, ne de kimseye imza verdim. Onayım olmadan ismim/imzam kullanılmış. Ayıptır.

Sayısız yerde yayınlanmış imza listesi. Hangi bir yerde düzelttireyim şimdi? Nasıl oluyor da bana sormadan imzam kullanılıyor yahu?

Bu bildiriyi hazırlayıp rızam ve haberim dışında ismimi kullananlar her kimse ya bu hatayı düzeltsinler ya da hukuki haklarımı kullanacağımı beyan ediyorum.”

"İmzalamadım" diyen akademisyenlerin sayısı artıyor

Eskin'in paylaşımının ardından Prof. Dr. Ercan Eyüboğlu da karşı bildiride onayı olmadan imzasının kullanıldığını açıkladı. Eyüboğlu'nun Facebook'tan gelen bir soruya yanıt olarak verdiği açıklama şöyle:

“Merhaba arkadaşlar, hayır, o ben olabilir miyim sizce? Bir ketempereye getirilmişti ki, düşman başına! Üniversitemiz "AYM" terörü meşrulaştıramaz" diye bir bildiri gönderdi, imzalamak isteyen tıklayın butonuyla. Ve bu sabah, ne göreyim, 1071 imzacı arasında ben de görünüyorum. İsyan, infial, öfke. Benim böyle bir metni imzalamış olacabileceğimi düşünen dostlarıma kocaman bir yuh ve teessüf! Şimdi Rektörlüğe düzeltme talebimle bir dilekçe yazıyorum, gelişmeleri bildirmek üzere... Acaba, olabilir mi... Sakın, siz de duyurun, paylaşın lütfen, ve sen, Sevgili Hakan, Füsun hocaya sevgilerimle geçmiş olsun dileklerimi iletiver. Selamlar, sevgiler”