Gündem

"AK Parti'nin son düzlükte bunu yapması doğru olmadı"

Yeni Şafak yazarı Öztürk: Bu tartışmalar Cumhur İttifakı’na yarar mı bilemiyorum...

14 Mart 2019 11:39

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart Feminist Kadın Yürüyüşü'ndeki "ezan ıslıklandı" iddiası ile Ankara'da CHP'nin adayı Mansur Yavaş'la "sahtekarlıktan sabıkalı bir kişi arasındaki süreci" kampanyasına dahil etmesini, "doğru olmadı" sözleriyle değerlendirdi. Öztürk ezan ile ilgili olarak, "AK Parti’yi savunan gazeteciler, yazarlar ve kanaat önderleri bile olayın iddia edildiği gibi ezanı protesto olmadığını ısrarla yazdılar" derken, Ankara için, "Süreci devam eden bir tartışmaya AK Parti sözcüsü düzeyinde müdahil olmayı da tartışmalı bir durum olarak görüyorum" ifadesini kullandı. 

Öztürk'ün "En büyük tehlike inandırıcılığı kaybetmektir" başlığıyla (14 Mart 2019) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

"...Genel siyasetin ve özellikle Ankara’daki seçim ortamının aynı olduğunu söyleyemem. İstiklal Caddesi’ndeki ezanın ıslıklanma olayını iyice araştırmadan ve doğrusunu öğrenmeden en yüksek perdeden bu olaya tepki göstermek doğru mu? Zira AK Parti’yi savunan gazeteciler, yazarlar ve kanaat önderleri bile bu olayın iddia edildiği gibi ezanı protesto olmadığını ısrarla yazdılar, söylediler. Hal böyleyken, buradan siyaseten bir argüman çıkartıp, bunu da son düzlükte Cumhurbaşkanı’nın kampanyasının bir parçası yapmak doğru olmadı.

Yine Ankara’da Mansur Yavaş ile sahtekarlıktan sabıkalı bir kişi arasındaki karmaşık ve mahkeme süreci devam eden bir tartışmaya AK Parti sözcüsü düzeyinde müdahil olmayı da tartışmalı bir durum olarak görüyorum. Hele hele Mansur Yavaş hakkında apar topar dava açılması, onu mağdur durumuna sokacak bir riski bile barındırıyor. Oradaki tartışma kafaları karıştırır ama Cumhur İttifakı’na yarar mı bilemiyorum.

Öztürk'ün yazısının tamamı için tıklayın