Dünya

Airbnb ev sahibi, kötü yorum bırakan müşterisinin eşine başka kadınla fotoğraflarını gönderdi

16 Şubat 2024 08:16

T24 Dış Haberler 

ABD'nin Mississippi eyaletinde Shawn Mackey isimli bir adam, 9 Eylül - 11 Eylül tarihleri arasında üç yatak odalı bir ev kiraladı. 

Kiracı, evde üç arkadaşıyla birlikte kalmayı planladığını, ancak mülk sahibine akşam yemeği için başka arkadaşlarının da gelebileceğini söyledi. 

Mackey'den gecelik 567 dolar tahsil edildikten sonra, iki ev kuralını ihlal ettiği ve söz verilenden daha fazla kişi getirdiği iddiasıyla ek ücret ödeme talep edildi. 

Airbnb ev sahibinin belirlediği kurallar sigara içmeyi ya da elektronik sigara kullanmayı, kayıtsız misafirleri, garaj kapısının önüne park etmeyi, aşırı gürültüyü, çıplak yüzmeyi ve "havuza işemeyi" yasakladı. Ev sahibi ayrıca tesis dışındaki güvenlik kameraları konusunda da uyarıda bulundu. 

Mackey, ev sahibi Pamela Fohler'e gönderdiği e-postada "İçiniz rahat olsun, evinize büyük özen göstereceğiz" dedi.

Fohler Mackey'den eve gelebilecek herkesin ismini bir listeye kaydetmesini isteyerek, geceyi geçirsin ya da geçirmesin her kişi için ekstra bir ücret talep edileceğini belirtti. Mackey kuralları kabul etti ve Fohler'e akşam yemeği misafirlerinin bir listesini sunduğu bildirdi. 

Fohler on dakika içinde cevap verdi ve şöyle dedi: "Merhaba Shawn, en fazla 8 misafir ağırlayabileceğiz. Bunun nedeni şehirdeki kısıtlamalar ve evimizin kapasitesidir. Konuk sayısını üçe katlayamayız. Geceyi geçirmeyenler de dahil olmak üzere her bir misafir için ayrıca bir masraf olacak."

Ancak Mackey'den 45 dakika boyunca yanıt gelmeyince Fohler tekrar ulaşarak komşulardan şikâyetler aldığını söyledi ve 15 dakika sonra Mackey'den evi boşaltmasını talep etti.

Fohler şöyle yazdı: "Çok üzgünüm ama parti yok kuralını ihlal ettiniz, otoparkta küfür ederek ve bağırarak komşularımı rahatsız ettiniz ve izinsiz misafirleriniz var. Senden şimdi gitmeni istiyorum. Kalmanıza izin veremem, üzgünüm."

Mackey daha sonra ev sahibi ile ilgili olumsuz bir yorum bıraktı ve 502 dolar tutarında kısmi bir geri ödeme talebinde bulundu ancak bu talebi reddedildi. Parti, gürültü ve küfür iddialarına karşı çıkan Mackey, sadece bir misafirin fazladan geldiğini de sözlerine ekledi.

Mackey, Fohler'in 17 Eylül'de kendisine mesaj atarak başka bir kadınla olan fotoğraflarını ifşa etmekle tehdit ettiğini iddia etti.

Mesajda şöyle yazıyordu: "Merhaba Shawn, umarım iyisindir. Fotoğrafları ve videoları Teresa'ya ileteyim mi, yoksa sen mi göstermek istersin?" 

Üç gün sonra Fohler'in resimleri Mackey'nin eşine "güzel çanta" konu başlığıyla e-postayla gönderdiği iddia edildi. 

E-postada şöyle yazıyordu: "Çantana bayıldım, nereden aldın?" ve Mackey'nin başka kadınla birlikte olduğu güvenlik kamerası görüntüleri yer alıyordu. 

Karşılıklı açılan davada Mackey'nin "evliliğinin zarar gördüğü" iddia edilirken, Fohler'in Mackey'ye "aşırı duygusal sıkıntı", "kamuoyu önünde aşağılanma" ve "zihinsel ıstırap" yaşattığı da belirtildi. 

Fohler ise Aralık ayında bir karşı dava açarak Mackey'nin eşiyle yazıştığını reddetti. 

Davacı, Airbnb'nin "böylesine yasadışı ve iğrenç bir davranış karşısında herhangi bir düzgün insanın ve düzgün bir şirketin göstereceği tepkiyi göstermek yerine kendisini desteklemediğini iddia etti. 

Mackey, "ekonomik zararlar ve evliliğine verilen zararlar" ile mahremiyetinin ihlal edilmesi sonucu duygusal zararlar için dava açtı.

Fohler davanın reddini talep ederken, Airbnb taraflar arasında tahkime gidilmesini talep eden bir dilekçe sundu.