Gündem

Aileleri, Gezi Davası tutuklularını ziyaret etti: Kötülüğe teslim olmayacağız

Gezi Parkı Davası'nda Osman Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almış, 7 kişi de 18 yıl hapse mahkûm edilmişti

02 Temmuz 2022 08:49

Gezi Parkı davasında hapis cezalarına mahkûm edilen Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Hakan Altınay, aileleri tarafından tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi’nde ziyaret edildi.

Gezi Davası'nda 18 yıl hapse mahkûm edilen 7 kişiden olan Atalay, Kahraman ve Altınay'ın yakınları sosyal medya hesaplarından fotoğraf paylaşarak açıklama yaptı.

Gezi Davası'nda 18 yıl hapse mahkûm edilen Avukat Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay, 10 Haziran'daki açık görüşe ait olduğunu belirtti fotoğrafı paylaşarak, “Vera, Ege, Can ve biz. Bugün de kapalı görüş vardı. Can’ın, Tayfun’un, Hakan’ın çok selamları var. Karanlık gider, Gezi kalır” dedi. 

Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman da “Dirençle tarihsel görevlerini sürdüren Tayfun, Can ve Hakan herkese selamlarını ilettiler. Kimsenin doğum günü değildi ama Vera ve Ege’nin ‘İyi Ki Doğdun’ şarkısıyla vedalaştık” paylaşımını yaptı.

Hakan Altınay’ın eşi Hande Yalnızoğlu Altınay da “Kötülüğe teslim olmayacağız, iyilik kazanacak” dedi.

Öte yandan Taksim Dayanışması tarafından önceki gün yapılan açıklamada, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Mücella Yapıcı’nın gönderdiği mesajlar okunmuştu.

Mücella Yapıcı, şu mesajı göndermişti:
 
"O parktaki olağanüstü direniş gelecek için bir umut olmuş ve ülkeye çekilen karanlık perdesini aralamıştır. Anayasal haklarımızın bize unutturulmaya çalışıldığının farkındayız. Gezi Direnişi’nin yıl dönümünde, Cumartesi Anneleri’nin direnişinde ve Onur Yürüyüşü’nde arkadaşlarımız gözaltına alındı. Demokrasiye, barışa, daha insanca yaşama hareket etmiş bir toplum, yıllar geçse de bunu unutamaz. Umudu örgütlemeye, konuşmaya, birlikte mücadele etmeye devam etmeliyiz." 

Meriç Demir Kahraman da, eşi Tayfun Kahraman'ın ve Can Atalay’ın mesajını okumuştu:

"9 yıldır Gezi Direnişi’mizi karalamaya çalışanlar şimdiden bir dezenformasyona başladılar. Mahkeme kisvesi adı altında tarih tezi yazmaya çalıştılar. Türkiye’nin geleceğini karartmaya çalışan bu çaba başarısız olmaya mahkûmdur. Gezi bu memleketin sönmeyen umududur. Silivri ile yükseltmeye çalıştıkları korku duvarı bir kez daha aşılıyor."