Gündem

Aile Destek Programı ödemeleri ne kadar oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamanın ardından Aile Destek Programı ödemeleri gündem oldu. Başvuru yapmak isteyenler, Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili bilgileri merak etti. Peki, Aile Destek Programı ödemeleri ne kadar oldu?

29 Eylül 2022 13:42

AKP Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe'de yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalar yaptı. Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bütçeyi 40 milyar liraya yükseltiyoruz" dedi. Açıklamaların ardından vatandaşlar, Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Geçen günlerde açıklamalar yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, aylık 450, 500, 550 veya 600 TL olarak verilen Aile Destek Programı ödemelerinin ilerleyen süreçte yapılacağını söylemişti. Peki, Aile Destek Programı ödemeleri ne kadar oldu? Eylül ayı aile destek parası ne zaman yatacak? İşte, Aile Destek Programı ödemeleri hakkında detaylar:

Aile Destek Programı ödemeleri ne kadar oldu?

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile Destek Programı ödemeleri hakkında, "Bu dönemde 3 milyar liralık doğal gaz desteği vererek vatandaşlarımızı karda kışta sıcak bir yuvanın huzuruna kavuşturmakta kararlıyız. Türkiye Aile Destek Programımızın kapsamını genişletiyoruz, bütçesini de 25 milyar lira ilaveyle 40 milyar liraya yükseltiyoruz" dedi.

Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman?

Bakan Yanık, "Bu kapsamda 1,6 milyon haneye sosyal yardım ve dayanışma vakıflarımız aracılığıyla hak sahipliği verildi. İlk aşamada başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödeme gerçekleştirdik. Geriye kalan hanelerimize ise ödemelerimizi önümüzdeki süreçte yapacağız. Böylece hak sahipliği kararı verilen toplamda 1,6 milyon hanemize ödemelerimizi gerçekleştirmiş olacağız" dedi.