Gündem

Aile Destek Paketi; Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak, kaç TL oldu?

Aile Destek Paketi ödemeleri ve başvuru tarihleri gündeme geldi. Yıl sonunun yaklaşmasıyla Aile Destek Programı kapsamında yapılan yardım ödemelerine zam gelip gelmeyeceği merak edilirken konuyla ilgili açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan geldi. Açıklamanın ardından Aile Destek Paketi ödeme ve başvuruları ile ilgili detaylar merak edildi. Peki, Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak, kaç TL oldu?

27 Aralık 2022 09:53

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Paketi ödeme tarihi ve zam durumu hakkında açıklamalar yaptı. Aile destek yardımının ödeme tarihi ve yeni yılda artış olup olmayacağı hak sahiplerinin en önemli gündem maddesi oldu. Vatandaşlar, Aile Destek Programı ödemeleri hakkında detaylarını sorgulatmaya başladı. Bakan Yanık, 850 TL ile 1250 TL aralığında değişen ödemelerin yatırılacağı tarihi duyurdu. Peki, Aile Destek Paketi; Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak, kaç TL oldu?

Aile Destek Paketi ödeme tarihi hakkında açıklama

Aile Destek Programı ödeme tarihleri aralık ayında da gündemde yer almayı sürdürüyor.  Bakan Yanık katıldığı bir televizyon programında Aile Destek Programı başvuru şartlarını duyurarak, ödeme tarihi hakkında bilgi verdi.

Aile Destek programı ne zaman ödenecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ödemelerin yılbaşından önce yatıp yatmayacağına ilişkin soruya "Yılbaşından önce bir yılbaşı hediyesi yapalım inşallah." yanıtını verdi. 

Twitter hesabından da açıklama yapan Bakan Yanık, "Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine, Aile Destek Programı ödemelerinin yeni yıldan önce hesaplara yatırılması için çalışmalara başladık." ifadelerini kullandı.

Aile Destek Paketi ödemelerine zam gelecek mi?

Aile destek yardımı ödemeleri geçtiğimiz aylarda 850 TL - 1.250 TL olarak güncellemişti. Yeni yılda ödemelerin miktarının ne kadar olacağına yönelik bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili gelişmelere haberlerimizde yer alacaktır.

Aile Destek Programı başvuruları şartları neler?

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Aile Sosyal Yardım başvuruları nasıl yapılır?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI