Spor

Ahmetcan Kaplan 9.5 milyon euroya Ajax'ta, imzalar atılıyor

Hollanda ekibinin 4 milyon 750 bin euroyu peşin ödeyeceği kalan kısmı ise taksit halinde Trabzonspor'a vereceği öğrenildi

16 Ağustos 2022 13:49

Trabzonspor 'da genç futbolcu Ahmetcan Kaplan, Hollanda ekiplerinden Ajax'a transfer oluyor. Trabzonspor’un genç stoperi Ahmetcan Kaplan’ın Ajax’a transfer süreci tamamlandı. Oyuncu, Danimarka’dan Hollanda’ya geçecek ve yeni kulübü ile sözleşme imzalayacak.

Sonraki satıştan yüzde 15 pay da alacak

61saat'in haberine göre bordo-mavililer bu transferden 9.5 milyon euroluk bonservis elde edecek. Ayrıca Fırtına, Ahmetcan Kaplan'ın bir sonraki satışından yüzde 15 pay alacak.

Hollanda ekibinin 4 milyon 750 bin euroyu peşin ödeyeceği kalan kısmı ise taksit halinde Trabzonspor'a verileceği gelen bilgiler arasında. Bordo-mavililerin transferin detaylarını kısa süre içerisinde açıklaması bekleniyor.

18 maçta 1 asist yaptı

Karadeniz ekibinin genç stoperi geçtiğimiz sezon Vitor Hugo'nun sakatlanmasının ardından forma şansı bulmuş ve gösterdiği başarılı performanslarla Avrupa kulüplerinin dikkatini çekmeyi başarmıştı.

Genç futbolcu geçen sezon Trabzonspor formasıyla ilk Süper Lig şampiyonluğu yaşarken, sezon başında da Süper Kupa kazandı.

Trabzonspor altyapısından yetişen isim olan Ahmetcan, geçen sezon bordo mavili forma ile 18 maçta görev alırken 1 maçta da asist yaptı.