Gündem

Ahmet Taşgetiren: Şu sıralar iktidarımız da "dış güçler" dilini tercih etmez, ne de olsa "dış güçler" enkaz altından can kurtarıyor

16 Şubat 2023 08:14

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, "dış güçler" söyleminin sıkça kullanıldığını belirterek, "Bu kanaatin çok yaygın olduğunu kabul etmek gerekiyor. Bu kanaat siyaseten iş yaptığı için de siyasi kadrolar toplumu bu açıdan beslerler" diye yazdı.

Türkiye'nin depremle sarsıldığını, pek çok ülkeden binlerce kurtarma gönüllüsünün geldiğini kaydeden Taşgetiren, "“Dış güç ve beka sorunu” teması bizde daha çok iktidar dilinde etkindir. İBB Başkanı İmamoğlu’nun deprem bölgesinde eski bir iktidar milletvekili (üstelik bayan) tarafından “İngiliz ajanı burada ne işin var?” diye saldırıya uğradığı biliniyor. O bayan acaba yardıma gelen İngiliz ekibine “Burada ne işiniz var?” diye saldırmış mıdır? Trajik ama bazen provoke edilmiş zihinlerde “Ajan”, gerçeğinden daha tehlikeli (!) hale gelebiliyor.

Şu sıralar herhalde iktidarımız da “Dış güçler” dilini fazla tercih etmez. Ne de olsa “Dış güçler” enkaz altından can kurtarıyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...