Gündem

Ahmet Taşgetiren: Siyaset masalında tutup kazandırdıklarımız bile çok öyle "murada erme mutluluğu" içinde değiller

"Birisi bana ülke parasının değer düşüklüğünden ve her gün biraz daha düşüyor olmasından dolayı hiç etkilenmediğini söylesin…"

30 Haziran 2023 09:04

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, bugünkü köşesinde 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçim'lerinde yaşanılan rekabeti işaret ederek, "Seçimlerde yaşanan gerilimleri masallardakine benzetebilir miyiz, bilmiyorum, ama iki taraf oluştuğu ve bir 'mücadele'ye tanık olduğumuz bir gerçek. Sonunda da bir taraf kazanmış durumdadır" dedi. 

Masallarda genellikle bir tarafın kazanmasıyla mutlu sonla bittiğini söyleyen Taşgetiren, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi ittifaka oy verilmiş olunursa olsun masallardaki gibi kazanan taraf olmadığını ve herkesin ülke gerçeklerini birlikte yaşadığını yazdı. Taşgetiren yazısında şunları kaydetti:

"Oyumuzu hangi ittifaka vermiş olursak olalım, döviz kurlarını, enflasyonu, pahalılığını, çocuklarımızın eğitim zorluklarını, kahvaltımızda peynir – ekmeğin kalitesinin düşmüşlüğünü, bayram ziyaretlerinde gideceğimiz yere eli boş gitmemek adına küçük bir hediye götürme sıkıntısını birlikte yaşıyoruz.

Birisi bana ülke parasının değer düşüklüğünden ve her gün biraz daha düşüyor olmasından dolayı hiç etkilenmediğini söylesin… Birisi bana, üniversite bitirmiş oğlunun kızının işsizliğinden yakınmadığını söylesin…

Emin olun, şu siyaset masalında tutup kazandırdıklarımız bile çok öyle “murada erme mutluluğu” içinde değiller, olmayacaklar… Yüzde 48 yüzde 52 olsaydı onlar da öyle bir keyif yaşayabilecek değillerdi.

Keşke, şimdi bir yerlerde memlekete yabancı para (döviz) getirmek için dil döken bakanlarımızın duygu dünyasını okuyabilen aletlerimiz olsa da onları görebilsek…"

Yazının tamamı için tıklayın..