Gündem

Ahmet Taşgetiren: "Seni başkan seçtirmeyeceğiz" gibi bir sözün siyasette ne sonuçlar doğurduğunu en iyi Selahattin Demirtaş bilir

15 Kasım 2022 08:36

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, İstiklal Caddesi’nde patlatılan bombanın ülkenin turizm gelirini sekteye uğratma riskinin yanı sıra, olayın “seçime doğru giden ülkede siyaseti zehirleme boyutunun çok daha etkin” olduğunu söyledi.

Taşgetiren, “’Kürt siyaseti’ uzunca bir süredir Türkiye siyasetinin ana kırılma noktalarından birisi. ‘Seni başkan seçtirmeyeceğiz’ gibi bir sözün, siyasette ne tür sonuçlar doğurduğunu, mesela en iyi Selahattin Demirtaş bilir, dersem umarım yabana atılmayan bir tespitte bulunmuş olurum” diye yazdı.

Taşgetiren devamında, “2019’da İstanbul seçimi tekrarlanırken Öcalanlar’ın bizzat iktidar cenahı (MHP dahil) tarafından devreye sokulması bir yanı terörle bağlantılı Kürt siyasetinin genel siyaset üzerindeki etkinliğinin göstergesi olabilir. Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek’ diyerek topa girmesi de bununla ilgili idi” ifadelerini kullandı.

“Son anayasa değişikliği için, Adalet Bakanı Bozdağ’ın da yer aldığı bir Ak Parti heyetinin çok net bir tutarsızlığı göze alarak ‘Kandil’in uzantısı’ dedikleri HDP grup başkanvekillerini ziyaret etmesi, 2023 seçimlerinde Kürt siyasetinin tayin edici bir nitelik kazanması sebebiyledir” diye de yazan Taşgetiren, “Nereye konacak Kürt siyaseti?” diye sordu.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.