Gündem

Ahmet Taşgetiren: Kamu malını haksız ele geçirmek, mahkemeleri rakipleri tasfiye etmek için kullanmak oruç bozar mı?

23 Mart 2023 06:44

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Ramazan ayının ilk günü kaleme aldığı "Kul hakkı yemek orucu bozar mı?" başlıklı yazısında, "Konu kültürümüze basbayağı “yemek” kelimesi ile girmiş. Aslında “kul hakkını ihlal etmek” anlamına kullanılmış bu. Ama hemen yanında “Kul hakkını çiğnemek” deyimi de var. Burada “Çiğnemek” de, “ağıza alıp çiğnemek” ya da “ayaklar altında ezmek” anlamlarına kullanılıyor.

“Kul hakkı” kapsamına, bir başka insanın “hak” alanına dahil olan her şey giriyor. Acaba insanların hak alanına giren şeylerin ihlali durumunda oruca bir şey olur mu?" ifadelerini kullandı.

Kamu malının haksız ele geçirmenin, ihaleye fesat kaçırmanın, devletin topladığı paraları KKM diye birilerine aktarmanın, yargıyı rakipleri tasfiye etmek için kullanmanın oruç bozup bozmayacağını okurlarına soran Taşgetiren, "İnsan mesela, kaç kere yalan söylediğinde, iftira attığında, bir insanın hukukunu ihlal ettiğinde, orucun ne kadarının artık işe yaramaz hale geldiğini hesap etmeli. Akşama kadar aç durup, akşam içi boşalmış bir oruçla başbaşa kalmak nasıl bir şeydir?" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...