Gündem

Ahmet Taşgetiren'den Vural Avar yorumu: O haline rağmen, 'cezaevinde kalabilir' raporu verebilmenin hangi duyguyu tatmin ettiğini anlamıyorum

23 Aralık 2022 09:23

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, 28 Şubat davasında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve Sincan F Tipi Cezaevi'nde hayatını kaybeden eski Korgeneral Vural Avar (85) hakkında, "Şimdi 28 Şubat davaları sanığı Vural Avar öldü. 85 yaşında. Demans hastası. Yakında kaburgası kırılmış. Ömür boyu hapis cezası verilmiş. Rütbeleri sökülüp er yapılmış. Yargılandığı suçu, onu gerçekten işleyip işlemediğini tartışmıyorum. Ama 85 yaşındaki Demans hastası birini cezaevinde, ölünceye kadar tutmanın, onun hastalığını görmemenin, görüp müdahale etmemenin, o haline rağmen hâlâ, 'cezaevinde kalabilir' raporu verebilmenin, hangi duyguyu tatmin ettiğini anlayamıyorum. Ben, 28 Şubat’ta da, 'insaf' çağrısı yaptım, 'İnsanlık' çağrısı yaptım. Bugün de yapıyorum bu çağrıyı. Nasıl bir ülke olduk!" ifadelerini kullandı.

Taşgetiren, bugünkü yazısında şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 asgari ücret rakamını 8 bin 506 lira olarak açıkladı. Toplantıda sadece Çalışma Bakanı ve işveren temsilcisi vardı, işçi temsilcileri katılmadı. Türk İş Başkanı, 9 bin lira talebiyle kendini bağlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha yüksek rakamları dışlarken, 'sırtımızda küfe var' gerekçesini kullandı. Türkiye’de tek kişinin çalıştığı aile sayısının yüzde 43 olduğu bildiriliyor. Bu durumda asgari ücretlinin geçinme şartları hala sorun, asgari ücretli çalıştıranların çarkı döndürmesi sorun… Şimdi asgari ücrete paralel, memur, emekli maaşlarında nasıl bir artış olacağı merak ediliyor. Çünkü gittikçe asgari ücretin ortalama ücret haline gelmesi gibi dramatik bir durum var." 

Yazının tamamı için tıklayın...