Gündem

Ahmet Takan yazdı: Sancağını müzeye göndermeyen jandarma tugay komutanının başına neler geldi?

07 Aralık 2019 09:29

Korkusuz Gazetesi yazarı Ahmet Takan, AKP'nin 21 Ocak 2017'de Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle tüm sancakların müzeye gönderilmesi talebine direnen bir jandarma tugay komutanının 'başına neler geldiğini' yazdı. Tugay komutanının "önce sessizce başka bir ile tayini çıkarıldığını, 1 yıl sonrada emekliye sevk edildiğini" ifade eden Takan, "Allah'tan, paşa, iktidara direnmenin bedelini ancak bu kadar ödeyerek kurtulabildi!" dedi.

Müzedeki sancakları birliklerine geri gönderdiğini öğrendiğini aktaran Takan, "Sancak, askerin namusudur!.." sözünü hatırlatarak, "Sancak düşünce, enflasyon rakamları düşse ne olur düşmese ne olur!.." diye yazdı.

Konuyla ilgili olarak cevaplanması gereken sorular olduğunu belirten Takan şu soruları sordu:

Takan şunları sordu:

İçişleri Bakanlığı neden bu değişikliği yaptı?..

Sancaklar nerede?…

Türk sancağı hatıra mı?..

Yönergedeki değişiklik neden iptal edilmiyor veya iptal edilmesi düşünülmüyor mu?..

Jandarma Genel Komutanlığı’nın önündeki ATATÜRK heykelinin kaldırılması… Jandarma  birliklerindeki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin onur timsali sancakların toplanıp müzeye kaldırılması… Jandarma teşkilatı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden kopartıldıktan sonra peş peşe gelen bu hamlelerle neyin denemesi yapılıyor?.. Nereye varılmak isteniyor?..

Sancak hepimizin namusu değil mi?.. Sadece, enflasyon rakamları yükseldiğinde, memur maaş zamlarında beklenen düzeyde artış olmadığı zaman mı sesimizi yükselteceğiz?..

Hani Türk sancağının şanı canımızdan azizdi?..

Yazının tamamını okumak için tıklayın.