Gündem

Ahmet Hakan: Ne yani, kalça aldırma ameliyatı olmak için doktorla buluşan birinin bademciklerine mi bakılacak?

The Sun gazetesi, gizli kamerayla çektikleri ve Türk doktorlarını hedef alan bir haber yapmıştı

09 Nisan 2024 08:34

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Türkiye'deki estetik doktorlarının, "Brazilian Lift" olarak bilinen kalça kaldırma operasyonu başta olmak üzere birçok estetik ameliyat işlemini indirimli fiyatlarla pazarlamak için Britanya'da yaptıkları tanıtım gezilerinde "rahatsız edici" davranışlarda bulundukları iddiasıyla ilgili bir yazı kaleme aldı. Türkiye’nin sağlık turizmindeki atılımdan rahatsız olunduğu için böyle bir haber yapıldığını ileri süren Hakan, “Ayrıca ne yani? Kalça aldırma ameliyatı olmak için doktorla buluşan birinin bademciklerine mi bakılacak?” ifadesini kullandı.

Britanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden The Sun, dünkü başyazısının bir bölümünde Türkiye'den Britanya'ya giden Türk doktorların soruşturulması çağrısında bulundu. Gazetenin bugünkü başyazısında "Kovboy Türk cerrahların, genellikle savunmasız durumdaki İngiliz kadınları, Birleşik Krallık'taki otel 'tanıtım'larında potansiyel olarak ölümcül kozmetik operasyonlara çekmesi dehşet verici" diye yazdı.

Ahmet Hakan bugünkü yazısında söz konusu haberle ilgili şu görüşlerini aktardı:

“Türkiye, sağlık turizminde dikkat çekici bir atılım içinde. Atılımdan rahatsız olan bir İngiliz gazeteci, Türkiye’yi karalayan bir habere imza atmış. Türk sağlık görevlileri, İngiltere’deki otellerde düzenledikleri tanıtım organizasyonunda İngilizleri estetik ameliyatlara kaydolmaya zorluyorlarmış. Zorlama mı? Nasıl yani? Nasıl zorluyorlarmış acaba? Kafalarına silah mı dayıyorlarmış? İşin içinde bir de bizim 90’larda terk ettiğimiz gizli kamera olayı var. Kalça aldırma ameliyatı olmak istediğini söyleyen kadın gazeteci, bir otel odasında Türk doktorla yaptığı görüşmeyi gizli kameraya kaydetmiş. Türk doktor, izin almadan bir anda kadının pantolonunu indirip kalçasını ellemiş. ‘İzin almadan’ ve ‘bir anda’ vurgularının üfürme olduğuna yemin ederim ama kanıtlayamam. Ayrıca ne yani? Kalça aldırma ameliyatı olmak için doktorla buluşan birinin bademciklerine mi bakılacak?”


TIKLAYIN - The Sun muhabiri, gizli görüşmeyi kaydetti; Türk estetik doktorunun kalça ameliyatına zorladığı ortaya çıktı

TIKLAYIN - The Sun muhabiri, gizli görüşmeyi kaydetti; Türk estetik doktorunun kalça ameliyatına zorladığı ortaya çıktı