Gündem

Ahmet Hakan: Ezanın üzerine ıslık gelmiyor, ıslığın üzerine ezan geliyor gibi

Erdoğan, 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılanların ezanı protesto ettiğini iddia etmişti

11 Mart 2019 11:30

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Taksim'deki 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılan kadınlar için söylediği "CHP ve HDP’nin öncülüğünde bir grup güya kadınlar için Taksim’de bir araya geldi, ezana ıslıklarla terbiyesizlik ettiler" sözlerin üzerine başlayan tartışma sürüyor. Tartışmaya Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da katıldı. Hakan, görüntüleri incelediğini söyleyerek, "Ezanın üzerine ıslık gelmiyor, ıslığın üzerine ezan geliyor gibi" dedi.

31 Mart yerel seçimleri kapsamında gerçekleştirdiği mitinglere devam eden ve dün Adana’da halka seslenen Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılan kadınların ezanı protesto ettiğini iddia etmişti. Erdoğan, “CHP ve HDP’nin öncülüğünde bir grup güya kadınlar için Taksim’de bir araya geldi, ezana ıslıklarla terbiyesizlik ettiler. Bunların tek ittifakı ezan bayrak düşmanlığıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Hakan, Erdoğan'ın sözlerinin ardından başlayan ezan tartışmasına ilişkin olarak "Bariz ve net bir ezan protestosu oldu mu?" başlıklı yazısında bir değerlendirmede bulundu. 

"Olayın nasıl gerçekleştiğini anlamak için farklı açılardan çekilmiş görüntüleri defalarca izledim" diyen Hakan yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti: 

...Ezanın üzerine ıslık gelmiyor, ıslığın üzerine ezan geliyor gibi.
...Yürüyüşçülerin büyük çoğunluğu, kendi çıkardıkları uğultudan ezanın sesini fark edemiyorlar bile. Yani videolar, bu açıdan aldatıcı olabilir.

Yazının tamamı için tıklayın