Gündem

Ahmet Hakan: Eylem Tok oğlunu kaçırmak yerine Türk adaletine teslim etseydi, en azından rezil kepaze olmayacaktı

22 Haziran 2024 07:32

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, İstanbul Kemerburgaz'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduğu kaza sonrası yurt dışına kaçan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un zafer kazanmış gibi davrandığını belirterek, "Yakalandılar. Amerikan hapishanelerine tıkıldılar. ABD yargısının eline düştüler. Rezil kepaze oldular" diye yazdı.

İddialara göre Timur Cihantimur'un ABD'deki hapishanede intihar girişiminde bulunduğunu kaydeden Hakan, "Peki anne Eylem Tok, oğlunu kaçırmak yerine Türk adaletine teslim etseydi ne olurdu? Suçun karşılığını görmek dışında hiçbir şey yaşamayacaklardı. En azından rezil kepaze duruma düşmeyeceklerdi" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

Ne olmuştu?

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta Cihantimur lüks aracıyla, arızalanan ATV aracını yol kenarında tamir etmeye çalışanlara çarpmış, yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.

İstanbul'daki kaza sonrası annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a oradan da ABD'ye kaçırılan Timur Cihantimur, 14 Haziran'da annesi ile birlikte Boston'da yakalanmıştı. Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti.​​​​​​​

18 Haziran'da ayrı olarak hakim karşısına çıkarılan anne oğulun kaçma riskine karşı gözaltı halinin devamına karar verilmişti.

Söz konusu kazayla ilgili, "kasıtsız adam öldürme ve yaralama" suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Cihantimur'un avukatı, müvekkilinin tutulduğu ıslahevindeki şartlardan memnun olmadığı için yerinin değiştirilmesi isteğini mahkemeye iletmişti, mahkemede 2. duruşma tarihini bir hafta öne çekerek bugün için tarih vermişti.