Gündem

Ahmet Hakan: Erdoğan, İstanbul’a öyle şeyler yaptı ki yaptıklarının etkisiyle girdiği ilk seçimde tek başına iktidar oldu

"Öyle böyle değil ha! Ölümüne karşıydı hepsi"

11 Ocak 2024 07:48

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı dönemindeki şartları ve icraatları kaleme aldığı yazısında, “Erdoğan, İstanbul’a öyle şeyler yaptı ki yaptıklarının etkisiyle girdiği ilk seçimde tek başına iktidar oldu” dedi.

Erdoğan’ın mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik kullandığı “yarı zamanı belediye başkanı” ifadesi üzerine Erdoğan’ın İBB başkanlığında aldığı izin sayısının haberleştirilmesine tepki gösterdi.

Oysa ‘tam zamanlı / yarı zamanlı’ saptamasının izin günleri çetelesiyle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Tam zamanlı belediye başkanlığından kasıt: Mutlak konsantrasyondur. Mutlak adanmışlıktır. Mutlak odaklanmadır” diyen Hakan, Erdoğan’ın belediye başkanlığında herkesin ona karşı olduğunu "Öyle böyle değil ha! Ölümüne karşıydı hepsi" diyerek vurguladı.

“Erdoğan, İstanbul için ne yaptıysa işte bu koşullar altında yaptı. Kapanmış kapılara rağmen. Daraltılmış alanlara rağmen. Kısıtlanmış kaynaklara rağmen. Müthiş engellemelere rağmen. Ve bir kez olsun, ‘Engelliyorlar, hizmet yapamıyorum’ demeden” diyen Hakan, “Erdoğan, İstanbul’a öyle şeyler yaptı ki yaptıklarının etkisiyle girdiği ilk seçimde tek başına iktidar oldu” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.