Gündem

Ahmet Hakan: Ayşenur Arslan ayıplanır, kınanır ama bu sorumsuzluk kriminalize edilemez

05 Ekim 2023 07:40

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmeler sonrası iktidara yakın isimlerin hedefi haline gelen ve ifadesi alınan Ayşenur Arslan hakkında, "Ayıplanır, yadırganır, kınanır, eleştirilir, 'Bu kadar da olmaz' denir. Ama bu sorumsuzluk, kriminalize edilmez. Buradan bir gözaltı ya da tutuklama çıkmaz. Neyse ki... Çıkmadı, çıkarılmadı. Gözaltı uygulaması yapılmadı. İfadesine başvuruldu. Ve hemen serbest bırakıldı. Çok şükür" yorumunu yaptı.

Hakan, bombalı saldırıyla ve Arslan'ın yorumu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: 

"Tamam, kabul. Olayın oluş biçimiyle ilgili bir sürü soru işareti var. Fakat en küçük bir bilgiye, en ufak bir uzmanlığa yaslanmadan bu soru işaretlerini gidermeye çalışıyor ekranda. Bunu yaparken de bir sürü çam deviriyor. Yanlış anlaşılmalara kırmızı dipli mumla davetiye çıkarıyor.

Bir de gayri ciddilik sorunu var. “Baltalar elimizde / Uzun ip belimizde” şarkısını, “Tabancalar elimizde / Bombalar belimizde” diye söylüyor. Alaycı bir melodiyle söylüyor bu şarkıyı. Dünyanın hiçbir televizyonunda bu kadar ciddi bir olaya bu kadar gayriciddi yaklaşıldığı görülmemiştir." 

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Halk TV, Ayşenur Arslan'ın programını kapattı!

TIKLAYIN - Ayşenur Arslan: Terör eylemiyle ilgili gündemde olan soru işaretlerini tekrarlamaktan ibaret benim yaptığım; yanlış anlaşıldığım için üzgünüm

TIKLAYIN - Cafer Mahiroğlu'ndan Ayşenur Arslan hakkında yeni açıklama

Ayşenur Arslan ne dedi?

Meclis'in açılacağı 1 Ekim (pazar) günü, düzenlenecek törenlere saatler kala İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde bir canlı bomba kendini patlattı. Ayşenur Arslan, Halk TV'deki programda, Ankara'daki söz konusu terör saldırısına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Belki kendisini patlattı denilen kişi, terörist üzerinde ya da arabada uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız her şeye aykırı durup dururken kendini patlatmış. Ama esas olarak bu benim aklıma takılan şeylerden biri iddia edemem elbette. Ama bir arabanın şoförü öldürülerek neden o kadar kolaydır ki kilidiyle açacaksınız düz kontak çalıştıracaksınız bombayı şey yapıp gideceksiniz. Ankara'da bunu yapmak varken neden Kayseri'de birini öldürerek ben geliyorum bombalar sırtımızda tabanca belimizde mi, nedir yani?"