Gündem

Ahmet Hakan: Ahsen Yenge sağlığında başını ağrıttığı rahmetlinin, vefatında da kemiklerini sızlatıyor

01 Aralık 2019 10:02

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan’ın Küçükçamlıca’daki üç villasından birinin çatısının Üsküdar Belediyesi tarafından yıkılmasını bugünkü köşesine taşıdı. Ahmet Hakan, Ahsen Unakıtan’a ‘Ahsen Yenge’ diye hitap ederek, “Yenge sağlığında başını ağrıttığı rahmetlinin, vefatında da kemiklerini sızlatıyor” dedi.

Hakan yazısında, “ Tartaklama falan asla kabul edilemez. Bırakın rahmetlinin emanetini, hiç kimsenin emaneti olmayan sıradan vatandaşlara da tartaklama olmaz, olamaz. Eğer gerçekten de en küçük bir tartaklama varsa... Ahsen Yenge yerden göğe kadar haklıdır” diye yazdı.

Hakan yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Şuraya dikkat: Üç villa... Üç kocaman villa... Birinin çatısı kaçak... Bu ayrıntıyı okuyunca... Ne yalan söyleyeyim: Pek de üzülmedim, üzülemedim. İnsan ‘Nasıl olsa üç tane kocaman villam var, kaçak maçak işlerine tenezzül etmeyeyim’ demez mi yahu?

Bu zulüm son bulsun” demiş Ahsen Unakıtan... Şu işe bakın yahu! Üç villasından birine kaçak çatı yapıyor... Belediye yasaları uygulayıp çatıyı yıkınca da... ‘Bu yapılan zulümdür, zulüm son bulsun’ diyor hanımefendi... ‘Zulüm’ kavramının içi ancak böyle boşaltılabilirdi. Teşekkürler Ahsen Hanım.

Ahsen Yenge’nin çok ama çok temel bir sorunu var: Kemal Abi sağken bir türlü durulamadı. Hep aşkın taşkın halleri vardı... Fakat fark ediyoruz ki: Kemal Abi rahmetli oldu, hâlâ durulamıyor! Sağlığında başını ağrıttığı rahmetlinin, vefatında da kemiklerini sızlatıyor”

 

Yazının devamı için tıklayın