Gündem

Ahmet Eşref Fakıbaba: Altılı Masa’da doğru aday çok var

"Samimi, dürüst, adaletli, demokrat, geçmişi pırıl pırıl olan Altılı Masa’da liderler var, Türkiye’de de var”

14 Aralık 2022 08:39

AKP’de uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra İYİ Parti’ye geçen Ahmet Eşref Fakıbaba, Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili, “Doğru adayı bulacağız. Altılı Masa’da doğru aday çok var. Gözümü kapattığım zaman, samimi, dürüst, adaletli, demokrat, geçmişi pırıl pırıl olan Altılı Masa’da liderler var, Türkiye’de de var” dedi.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın sorularını yanıtlayan Fakıbaba, seçim sonuçlarına dair öngörülerini, “İYİ Parti’nin büyük bir sürpriz yapacağını düşünüyorum. Patlama yapacağız. Yüzde 15,16, 18 deniyor olsa da çok farklı. Sokaktayız, bunu görüyoruz. İnşallah çok büyük patlama yapacağız ve ülkeyi yöneteceğiz” diye anlattı.

Fakıbaba, “Küskün AK Partililer diye bir seçmen grubu var. Sizin için de AK Parti’ye küskün diyebilir miyiz” sorusuna, “Ben küskün değilim. Kendi rızamla AK Parti’nin politikalarını beğenmediğim için köşeme çekilmişim, fakat daha sonra inandığım için bir partiye geldim ve mutluluk duyuyorum” yanıtını verdi.

Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını açıklamada geç kaldığına yönelik eleştirileri ise Fakıbaba, şöyle yanıtladı:

“Geç olup olmadığını anlamak için geriye dönüp bir bakmak lazım. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu seçimlere 2 ay kala açıklanmıştı. Sayın Muharrem İnce de seçimlere bir buçuk ay kala açıklanmıştı. Daha seçimlere 6 ay var. 1,5 yıldan beri Türkiye’nin gündemini değiştirmek için 'aayınız kim?', 'adayınız kim?' diye herkes bağırıp çağırıyor. İktidar bunu istiyor ki ne olacağını anlasın, bel altı vurulsun diye. Bence Altılı Masa en doğru kararı verecektir.” 

Fakıbaba, “Doğru adayı bulacağız. Türkiye’de doğru aday, Altılı Masa’da doğru aday çok var. Gözümü kapattığım zaman, samimi, dürüst, adaletli, demokrat, geçmişi pırıl pırıl olan Altılı Masa’da liderler var, Türkiye’de de var” diye konuştu.

Hiranur Vakfı’ndaki skandal: İnsanın tüyleri diken diken oluyor!

Fakıbaba, Hiranur Vakfı’ndaki çocuk istismarına ilişkin olarak da, “İnsanın tüyleri diken diken oluyor. Bu bir bebek. Devletin bunu çok iyi incelemesi lazım. Bu ne vicdana ne ahlaka ne dine ne insanlığa, hiçbir şeye uymayan bir olay. Tam suç örgütü gibi. İçerisinde doktoru var, memuru var, anne var baba var. Bunların derhal araştırılıp insanların vicdanının bir nebze rahatlatılması gerekiyor. Bu evlilik falan değil. 6 yaşında, 13 yaşında bir çocuğun evliliği mi olur? Hızlı bir şekilde suçlular kimse tespit edilmeli ve adalet karşısına çıkmaları gerekiyor” görüşlerini ifade etti.

“Cemaatler ve tarikatların çok iyi denetlenip, ticari işlerde olmasının önüne geçilmesi gerekiyor”

İktidarın tarikatlarla ilişkisine gelen eleştiriler hakkında da konuşan Fakıbaba, “Çok samimi, dürüst tarikatlar da var. Bu işi sadece ticaret amacıyla kullanan, güç gösterisi haline getiren tarikatlar da var. Bunu devletin çok iyi denetlemesi lazım. Bana göre, cemaatler ve tarikatların çok iyi denetlenip, ticari işlerde olmasının önüne geçilmesi gerekiyor. Ben, Urfa’da çok iyi tanıyorum; çorba ekmekle tarikat liderliği yapan kişiler de var, çok lüks yaşamın içerisinde olanlar da var. Din israfla, lüksle beraber olamaz. ‘Ben iyi bir tarikatım’ diyen insan olsam, ‘Tarikatım adına gelin beni denetleyin’ derim. ‘Benim her şeyim açık, şeffaf, kazancım nereden geliyor belli’ derim" dedi.