Gündem

Rozetini Akşener taktı; AKP'den istifa ederek İyi Parti'ye geçen Ahmet Eşref Fakıbaba: Artık her şeyi iyi yapmanın zamanı gelmiştir

26 Ekim 2022 10:37

AKP’den istifa eden Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba İYİ Parti’ye geçti. Fakıbaba’ya rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı.

“Aranızda olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. 20 yılık bir siyasetçi olarak samimiyetimle söylüyorum. siyasete ilk kez başlamış gibi heyecanlıyım" diyen Fakıbaba, "Bugün burada olmamın tek sebebi milletime duyduğum hizmet aşkıdır. Bu aşkın sizin yüreğinizde de olduğunu bilmek beni mutlu etmiştir. Gelirin tüm halkımıza eşit şekilde dağıtıldığı, herkese eşit davranılan bir hukuk adalet sisteminin olduğu, kutuplaşan bir toplum yerine herkesin birbirini sevdiği bir Türkiye hayal ediyorum. Artık her şeyi iyi yapmanın zamanı gelmiştir” diye konuştu.

Fakıbaba'nın açıklaması şöyle:

"Böylesine coşkulu heyecanlı davası vatan ve millet sevdası olan sizlerle beraber olmaktan ve aranızda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. 20 yıllık bir siyasetçi olarak samimiyetimle söylüyorum siyasete ilk kez başlıyor gibi kendimi ok heyecanlı hissediyorum. Bu vesile ile değerli milletimize sevgi, saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum. Uzun yıllarını Anadolu'nun çeşitli yerlerinde hekimlik ve yöneticilik yaparak insanlığa hizmet için kendini adamış, siyaseti halkın hizmetkârı olarak gören bir kardeşiniz olarak bugün burada olmamın ek sebebi milletime duyduğum hizmet aşkıdır. Bu aşkın sizlerin de yüreğinde olduğunu görmek, aynı amaç için mücadele edeceğimizi bilmek  beni son derece mutlu emtiştir.

Sayın Genel Başkanım, sansür yerine demokratik hak ve özgürlüklerinin yaşandığı. Gelirin belirli bir zümre yerine tüm milletimize adil bir şekilde dağıtıldığı, kişiye veya menfaatlere uygun uyarlanan değil herkese eşit davranan, kimsenin kayrılmadığı bir hukuk ve adalet sisteminin olduğu, ancak ve ancak daha önemlisi kutuplaşan, arışan bir toplum yerine kimsenin etnik kökenine ve inancına bakılmaksızın herkesin birbirini sevgi ile kucakladığı birlik içerisinde bir Türkiye hayal ediyorum. Şimdi artık bu hayalleri gerçekleştirmenin, her şeyi iyi yapmanın hatta çok iyi yapmanın zamanı gelmiştir. bugün bana İyi Parti'de siyasete devam etme fırsatı veren bu nazik daveti ile beni onurlandıran Sayın Genel Başkanım Meral Akşener'e şükranlarımı arz ediyorum. Hep birlikte ülkemizin hak ettiği refah seviyesini yakalayabileceğine canı gönülden inanıyorum. Bizim inancımız ve hayatımıza yön veren değerlerimiz bize şunu söylüyor; 'Eğer bir yerde yanlışlık, eksikliki eğrilik varsa bunu önce elinizle düzeltin, yapamıyorsanız, gücünüz yetmiyorsa dilinizle düzeltin. Yani söyleyin, konuşun, susmayın. Bunu da yapamıyorsanız hiç olmazsa kötülüğe, yanlışa taraf olmayın ve kalbinizle buğz edin.' Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Zaza, gayrimüslim, Alevi ayrım etmeksizin insan ve vatan sevgisiyle kurduğu bu eşsiz cumhuriyette kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağımız hak ve adaletin işleyeceği günler inanıyorum çok yakında gelecektir. Allah'ın izniyle sayın genel başkanımızın liderliğinde siz İyi Partili yol arkadaşlarım ve milletimizle birlikte bunun çok yakında gerçekleşeceğine inancım sonsuzdur. Allah yolumuzu ve bahtımızı açık etsin. "