Gündem

Ahmet Atakan ölümünün 6. yılında anıldı

Ahmet Atakan’ın öldürülmesi hakkındaki soruşturma henüz tamamlanmadı

11 Eylül 2019 09:12

Gezi Protestoları sırasında Hatay’ın Armutlu Mahallesi’nde, 10 Eylül 2013’te Abdullah Cömert yürüyüşü ve ODTÜ direnişine destek eylemi sırasında polisin müdahalesi sonucu hayatını kaybeden Ahmet Atakan, ölümünün 6. yılında mezarı başında anıldı.

Armutlu’da yapılan anmaya Atakan’ın ailesi, arkadaşları ve bir çok siyasi parti ile STK temsilcileri katıldı.

Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan anmada yaptığı konuşmada, “Çektiğimiz acının tarifi imkansız. Tek istediğimiz şey başka çocuklar öldürülmesin, başka anneler ağlamasın. Biz adalet istiyoruz ve bunu her yerde dile getiriyoruz. Bu ülkede adalet yerle bir olmuş durumda” ifadelerini kullandı. Anmada, ‘Ahmet için adalet’ pankartları açıldı.

Ahmet Atakan’ın öldürülmesinin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen, soruşturma henüz tamamlanmadı. Soruşturma tamamlanmadığı için de mahkeme aşamasına geçilemedi. 

Sendika.org'un haberine göre HDP’li Tülay Hatimoğulları, Ahmet Atakan’ın ölümü hakkındaki 6 yıl içerisinde halen soruşturmanın tamamlanmayıp dava açılmamasının nedenini Meclis gündemine taşımıştı.

Haziran Direnişi’ne katılanlara hızla cezalar verilerek tümden “cezalandırılmaya” çalışıldığını, direniş esnasında orantısız güç kullanan, yaralayan ve öldüren polislerin, emri veren amirler ve siyasi sorumluların ise yargı önüne çıkarılmadığını ya da açılan davalarda cezalarda indirimler uygulandığını belirten Hatimoğulları, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle soru önergesi vermişti.