Gündem

Ahmet Altan'ın 2009 tarihli yazısı nedeniyle yargılandığı dava ertelendi

12 Kasım 2019 12:22

Ahmet Altan’ın 2009’da Taraf gazetesinde yayımlanan bir yazısı nedeniyle “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” ve “soruşturmanın gizliliğini ihlâl” suçlamalarıyla yargılandığı davanın 5. duruşması bugün İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, Altan'ın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı dosyanın hangi aşamada olduğunun bildirilmesi için müzekkere yazılmasına karar vererek davayı erteledi.

Tutuksuz yargılanan Ahmet Altan'ın katılmadı duruşmada Altan'ın avukatı Figen Albuga Çalıkuşu hazır bulundu. Avukat Çalıkuşu, dodysnın yeniden dosyanın yeniden açılmasına sebep olan İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi kararının temyizde olduğunu belirterek, infazın para cezası yönünden durdurulduğunu söyledi. Çalıkuşu, yargı reformu paketiyle yapılan değişiklik sonucunda bu dosyanın yeniden açılmasına neden olan kararın henüz kesinleşmediğini ifade ederek, davanın düşürülmesini talep etti.

Mahkeme, Ahmet Altan’ın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı dosyanın hangi aşamada olduğunun bildirilmesi için İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’ne müzekkere yazılmasına karar vererek davayı 24 Aralık 2019 tarihine erteledi.