Gündem

Ahat Andican: Kılıçdaroğlu'nu bu adaletsiz seçim yarışında yürüttüğü dişe diş mücadele için tebrik ediyorum

29 Mayıs 2023 21:41

İYİ Partili Ahat Andican sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

Andican, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında "Oy için Devletin tüm kurum ve kaynaklarını insafsızca kullanmaktan, din suistimali yapmaktan, vatandaşlık satmaktan, Cumhuriyet düşmanlarını meclise taşımaktan, yalan sloganlarla, montaj videolarla halkı aldatmaktan çekinmeyen bir zihniyetle dişe diş bir mücadeleyi başka hangi aday yapabilirdi?" vurgusu yaparak şu sözlere yer verdi:

"Atatürk’ün partisinin yönünü değiştirdi' gibi sloganlarla onu yıpratanların günahı yok mu?"

"Bugün Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıranlara sesleniyorum! Oy için Devletin tüm kurum ve kaynaklarını insafsızca kullanmaktan, din suistimali yapmaktan, vatandaşlık satmaktan, Cumhuriyet düşmanlarını meclise taşımaktan, yalan sloganlarla, montaj videolarla halkı aldatmaktan çekinmeyen bir zihniyetle dişe diş bir mücadeleyi başka hangi aday yapabilirdi? Zafer için gerekli yüzde 2’lik eksik oyda ilk günden itibaren “Kazanamayacak aday”, “Atatürk’ün partisinin yönünü değiştirdi” gibi sloganlarla onu yıpratanların günahı yok mu?

"Kılıçdaroğlu'nun yürüttüğü bu demokrasi mücadelesine saygı duyma ve onurlandırma zamanıdır"

Şimdi, biz söylemiştik kolaycılığına kapılmadan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüttüğü bu demokrasi mücadelesine saygı duyma ve onurlandırma zamanıdır. Önümüzde İki yol var. Ya halkın yarısının desteğini alan bu seçimi Otoriter Tek Adam yönetimine karşı mücadelenin önemli bir aşaması kabul edip ilerlemeye devam edeceğiz, Ya da yenilgi olarak tanımlayıp bu karanlık zihniyete teslim olacağız. Karar sizin. Ben şahsen birinci yolu tercih ediyorum. Kuşkusuz bütün muhalefet liderleri “Lider kültü yaratmak” “Küçük olsun benim olsun” gibi Türk siyasetinin hastalıklarından kendilerini soyutlayarak Seçim süreciyle ve sonuçlarıyla yüzleşmek zorundadırlar. Aksi takdirde kendileri veya yeni gelecek liderlerin aynı hataları tekrarlamaları durumunda aynı sonuçlar elde edilecektir.

"Gelecekle ilgili en doğru kararı vereceğine olan inancımı yineliyorum"

Ben Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu adaletsiz seçim yarışında yürüttüğü dişe diş mücadele için tebrik ediyorum. Ayrıca İYİ Partinin TBMM’ye girmesine yardımcı olarak ve farklı siyasi görüşleri bir araya getirerek Türk siyasetinde yeni bir muhalefet anlayışını gündeme getirdiği için de teşekkür ediyorum. Gelecekle ilgili en doğru kararı vereceğine olan inancımı yineliyorum."