Dünya

AFP: Gazze’de aralıksız uçan İsrail dronları Filistin halkında endişe ve korkuyu artırıyor

01 Ekim 2022 21:13

Fransız Haber Ajansı’nın yayına verdiği bir haber analizde, Gazze’de aralıksız uçan İsrail dronlarının halkta “endişe ve korkuyu artırdığı” yorumu yapıldı.

Gazze’de yaşayan halktan çeşitli kesimlerden yapılan röportajlara yer verilen analizde, giderek havada daha fazla uçan İsrail dronlarının “insanların psikolojisini bozduğu” aktarıldı.

Gazze’de yaşayan 18 yaşındaki Bissam isimli genç kız, Filistinlilerin yaşadığı yerlerde gece yarısı uçan dronların yüzünden uyku sorunu çektiğini belirterek, "Havada uçuşan dronların sesini uykuya yattığımızda bile duyuyoruz, endişe ve korku duyduğumuz, sürekli başımızı ağrıtan dronlarlar yatak odamızda bile bizi terk etmiyor. Bazen vızıltısını duymamak için yastığı kafama koymam gerekiyor," diyerek endişesini dile getirdi.

Euronews'te yer alan habere göre insansız hava araçları ile havadan sürekli yapılan keşif uçakları, İsrail’in Gazze’de 15 yıldır süren ablukasının vazgeçilmez bir parçasını oluştururken, burada yaşayan 2,3 milyon civarındaki Filistinli için ciddi bir sıkıntı kaynadığı haline gelmiş durumda.

30 drone ile 2 bin saatlik uçuş yaptı

Güvenlik sorunu yüzünden soyadını açıklamak istemeyen Bissam, sokağın gürültüsüyle birlikte, drone seslerinin dayanılmaz bir “kakofoni” oluşturduğunu belirterek, "Geceleri sınavlarım için derslerime çalışmak zorundayım, derslerimi gözden geçirmeye çalışıyorum. Ancak, bu dronların yarattığı rahatsızlık yüzünden okuyamıyorum.” dedi.